Volledig scherm
PREMIUM
Files, zoals hier op de A2 van Utrecht naar Den Bosch, worden de komende jaren alleen maar erger, zo is de verwachting © copyright Marc Bolsius

Extra asfalt lonkt in Brabant, maar dé oplossing voor het fileprobleem is het niet

In fileranglijstjes gooit Brabant anno 2018 hoge ogen. Voor onze beruchtste snelwegen - zoals de A58 en de A2- lonkt inmiddels extra asfalt. Maar pas op, waarschuwen deskundigen, de ultieme oplossing is dat niet. ,,Daar komen ook weer meer auto’s op af. Als vliegen op stroop.”

Voor iedereen die de afgelopen week weer eens gedwee naar de remlichten van zijn voorganger zat te turen: de slaafsheid waarmee u telkens weer achter in de file aansluit, heeft een naam. ‘Aangeleerde hulpeloosheid’.

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI
    VIDEO

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.