Volledig scherm
Festival-directeur Marcel Mingers. © Eddy Jansen

Extrema verhuist van Best naar Wanroij en wordt meerdaags event

EINDHOVEN - Het festival Extrema wordt een meerdaags evenement en verhuist van Best naar recreatiecentrum De Bergen in Wanroij. Dat heeft Extrema-baas Marcel Mingers zondag gezegd. Extrema wordt een kleinschalig festival zonder commerciële namen en met minder toeschouwers.

Afgelopen week werd al bekend dat Extrema na 21 jaar zou gaan vertrekken van recreatiecentrum Aquabest in Best. "Het is gewoon tijd voor iets nieuws", zegt Mingers. "Op Aquabest waren we uitgekeken. Daar zijn inmiddels ook teveel festivals. Tijd voor een nieuwe energie en dús een nieuwe locatie. Muzikaal borduren we voort op de editie van dit jaar, maar daaromheen wordt het - met de mogelijkheden die we hebben - vanzelfsprekend anders."

Dat ánders is een driedaags festival, dat echter kleinschaliger wordt dan Extrema op Aquabest was. Daar haalde het festival in haar hoogtijdagen bezoekersaantallen van 45.000, in Wanroij gokt de organisatie straks op zo'n 10 a 15.000 bezoekers. Het festival gaat drie dagen duren en kent een kampeervoorziening voor zo'n 2.500 kampeerders. Recreatiecentrum De Bergen is daar specifiek voor ingericht.

De programmering zal niet veel afwijken van de laatste editie van Extrema Outdoor: méér ruimte voor underground-artiesten en géén commerciële namen, aldus Mingers. Extrema Outdoor, dat in Eindhoven kantoor blijft houden, vindt in 2017 plaats van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli.