Volledig scherm
Mark van den Oever van Farmers Defence Force. Foto ANP © ANP

Farmers Defence Force blij met opstappen CDA’ers: ‘Ze steunden onze zaak toch niet’

DEN BOSCH - Mark van den Oever van Farmers Defence Force vindt het een goede zaak dat CDA-gedeputeerden Marianne van der Sloot en Renze Bergsma zijn opgestapt. ,,Zij steunden onze zaak toch niet.”  Van den Oever stelt vast dat de Brabantse CDA nu wel de boeren steunt. ,,We hebben veel gesprekken gevoerd. Statenlid Tanja van de Ven is koffie bij me komen drinken. Dus die zitten nu op onze lijn.”

Of de boeren nu zoveel opschieten met deze kwestie is de vraag. ,,We moeten het  afwachten. Voorlopig gaan onze acties gewoon door. Noord-Holland is de volgende provincie waar we gaan protesteren. En als Brabant vast houdt aan de plannen, staan we er in december weer met onze trekkers.” 

Volgens de boerenorganisatie ZLTO is het is voor boeren simpelweg onmogelijk en onbetaalbaar om te voldoen aan de strenge Brabantse milieueisen. Verplicht nu geen inefficiënte investeringen als er straks betere oplossingen beschikbaar zijn, zegt ZLTO. De vereniging pleit er voor om de klokken gelijk te laten lopen en het strenge milieubeleid van de provincie af te stemmen op de landelijke stikstofmaatregelen. Zo voorkom je dat Brabant op slot gaat. Voorlopige staat de eerstkomende Statenvergadering gepland op 13 december.