Volledig scherm

Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI

VIDEOGUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.

De Britse groep ‘Tour de France Beefeaters’ maakte het filmpje. De groep bezoekt de Tour de France al sinds 2009 en is gekleed in herkenbare Britse kledij. Elk jaar maken ze er een feest van en zo ook op 25 juli 2019 tijdens de achttiende etappe van de Tour de France 2019. Op Col de Latauret in de ‘Beefeater Bend’ dansen en springen tientallen wielerfans van links naar rechts op het Links Rechts van Snollebollekes.

Het filmpje werd anderhalf miljoen keer bekeken door wielerfans over de hele wereld en ving ook de aandacht van de internationale wielerbond UCI. Fans mochten stemmen op verschillende filmpjes en uiteindelijk waren het de Beefeaters die wonnen. Tijdens het wielergala op dinsdag in het Chinese Guilin won het filmpje de Buzz Video of the Year Award.

  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.