Volledig scherm
PREMIUM
Maurits Commers, bedenker van de Ouderenlijn en Wilma Schrover, directeur van KBO Brabant. ,,Denk ook eens aan die mensen die wel een sociaal netwerk hebben maar ’s avonds niet meer de deur uit durven.” © Marc Bolsius

Fijn hoor, een telefoongesprek met een ander mens om de allenigheid wat weg te poetsen

DEN BOSCH - De Ouderenlijn is een initiatief om eenzaamheid tegen te gaan. Deelnemers vanaf 55 jaar worden met elkaar in belcontact gebracht. De KBO werkt mee aan een proef in Brabant. ,,Voor mensen die verlegen zitten om een praatje, een fijn gesprek om lege uren te vullen.”

Tringgg ... ,,Goedenavond, u spreekt met de Ouderenlijn. Ik heb een gesprek voor u. Wilt u het aannemen?” Nou, dat doe je dan natuurlijk, want je hebt je niet voor niks aangemeld. Omdat je nu en dan wel een fijn praatje kunt gebruiken met een andere 55-plusser. Nee, geen hulpverlener maar gewoon een gesprek met een ander mens dat zo’n babbeltje ook wel ziet zitten. Omdat de dag of die donkere avond soms zo lang kan duren. Of omdat je dagenlang al je eigen stem niet meer hebt gehoord. Of gewoon omdat je net bent verhuisd en je op je nieuwe stek zo verdraaid weinig mensen kent. Een telefoontje kan dan iets van die lege uren stukslaan.