Volledig scherm
PREMIUM
Fort Oranje in Rijsbergen ging ten onder aan criminaliteit en andere illegale toestanden. © ANP

Fort Oranje als schrikbeeld voor verloederende vakantie

Verloederende vakantieparken staan zowel in Brabant als in Gelderland hoog op de politieke agenda. Want behoorlijk wat parken worden niet langer bevolkt door vakantie vierende toeristen, maar door een cocktail van arbeidsmigranten, gescheiden mannen en vrouwen en criminelen die graag onder de radar blijven.

Alle tweehonderd Brabantse vakantieparken hebben inmiddels een vragenlijst van de provincie ontvangen. Steekproefsgewijs krijgen veertig tot vijftig terreinen bovendien - onaangekondigd - bezoek. Op die manier hoopt de provincie helder te krijgen welke parken klaar zijn voor de toekomst en welke niet.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tessa uit Esbeek maakte een film over haar overleden vader: 'Het was de beste therapie ooit’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tessa uit Esbeek maakte een film over haar overleden vader: 'Het was de beste therapie ooit’

    ESBEEK - Ze was pas twaalf. En wat weet je nou eigenlijk van je ouders als je twaalf bent? Niet veel, besefte Tessa Moors. Zou ze haar vader na zijn dood daarom snel vergeten? Wist ze wel genoeg over de man die plots uit haar leven werd weggerukt? In een poging hem beter te leren kennen, maakte ze een film over hem met de herinneringen van anderen. Haar manier van rouwverwerking. ,,En het bleek betere therapie dan al die gesprekken met de psychiater bij elkaar.’’