Volledig scherm
PREMIUM
Fort Oranje in Rijsbergen ging ten onder aan criminaliteit en andere illegale toestanden. © ANP

Fort Oranje als schrikbeeld voor verloederende vakantie

Verloederende vakantieparken staan zowel in Brabant als in Gelderland hoog op de politieke agenda. Want behoorlijk wat parken worden niet langer bevolkt door vakantie vierende toeristen, maar door een cocktail van arbeidsmigranten, gescheiden mannen en vrouwen en criminelen die graag onder de radar blijven.

Alle tweehonderd Brabantse vakantieparken hebben inmiddels een vragenlijst van de provincie ontvangen. Steekproefsgewijs krijgen veertig tot vijftig terreinen bovendien - onaangekondigd - bezoek. Op die manier hoopt de provincie helder te krijgen welke parken klaar zijn voor de toekomst en welke niet.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De rotte appels van groenteboer Erik Akerboom
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    De rotte appels van groente­boer Erik Akerboom

    Toen officier van justitie Gerard Sta op 16 januari 2018 aan zijn requisitoir begon in de rechtszaak tegen politiemol Mark M. , stak hij van wal met de vaststelling dat voor ‘het overgrote deel van het politiekorps integriteit vanzelfsprekend is’. ,,Maar de samenleving en de politie nemen geen genoegen met ‘meestal eerlijk’ of ‘doorgaans betrouwbaar’”, zo ging Sta verder. Politiemol Mark M. had jarenlang ‘karrenvrachten politiegeheimen verklapt en verkwanseld’ aan Brabantse criminelen en daarmee de ‘waardigheid van het politie-ambt te grabbel gegooid’, foeterde de magistraat.