FvD-fractieleider Eric de Bie (rechts) krijgt een bos bloemen van vertrekkend commissaris van de Koning Wim van de Donk. De kans is groot dat Van de Donk (CDA) in september afscheid neemt van een college van GS met daarin één of meer bestuurders van Forum voor Democratie.
Volledig scherm
FvD-fractieleider Eric de Bie (rechts) krijgt een bos bloemen van vertrekkend commissaris van de Koning Wim van de Donk. De kans is groot dat Van de Donk (CDA) in september afscheid neemt van een college van GS met daarin één of meer bestuurders van Forum voor Democratie. © Jan Zandee

FvD wint vertrouwen van VVD en CDA in Brabant, partijen praten door over nieuwe coalitie

DEN BOSCH - De kans op een Brabantse coalitie met Forum voor Democratie neemt met de dag toe. De partij geniet het vertrouwen van beoogd partners VVD en CDA, zo blijkt uit een update van de drie. Zij praten komende week door over de vorming van een nieuw provinciebestuur in Brabant.

 1. Kleintjes helpen Brabantse coalitie met FvD graag aan meerderheid
  PREMIUM

  Kleintjes helpen Brabantse coalitie met FvD graag aan meerder­heid

  DEN BOSCH - Drie partijen staan in de startblokken om een Brabantse coalitie met VVD, Forum voor Democratie en CDA aan een meerderheid te helpen. De grote drie hebben genoeg aan één extra zetel en kijken daarvoor naar Lokaal Brabant, ChristenUnie-SGP of 50PLUS. Een coalitie met vijf of zelfs zes partijen is op voorhand ook niet uitgesloten, al wordt dat lastiger bij het verdelen van de gedeputeerdenposten.
 1. Flinke uitslaande brand in vier loodsen op terrein in Drunen
  Play

  Flinke uitslaande brand in vier loodsen op terrein in Drunen

 2. Onzichtbare beugel steeds populairder: 'In coronatijd heb je toch minder sociale activiteiten'
  Play

  Onzichtba­re beugel steeds populair­der: 'In coronatijd heb je toch minder sociale activitei­ten'