Volledig scherm
PREMIUM
Het trappenlandschap van de nieuwe LocHal in Tilburg © Dolph Cantrijn

Gamen, overleggen, lezen en leren: al voor opening is het spitsuur in Tilburgse LocHal

TILBURG - Kijkers, fotografen, koffiedrinkers, gamers, vergadertijgers, studenten en –oh ja- lezers. Al twee weken voor de officiële opening van de Tilburgse LocHal echode de oh’s en ah’s van zo’n 20.000 bezoekers door de monumentale voormalige NS-werkplaats, pal naast het station.

Bedreigt de digitalisering de bibliotheek ouwe stijl in haar voortbestaan? Als dat zo is, maakt de Tilburgse bieb in het nieuwe onderkomen een regelrechte vlucht vooruit. Voor hun nieuwe leven werden 120.000 boeken weg gehaald onder het systeemplafond van de vestiging aan het Koningsplein. Ze huizen nu onder één dak samen met Seats2Meet –dat zestien overlegruimtes in alle soorten en maten verhuurt – en de Brabantse kunstinstelling KunstLoc.

  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt, dat is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”