Indoor Brabant gaat met wat aanpassingen wél door.
Volledig scherm
Indoor Brabant gaat met wat aanpassingen wél door. © roy lazet

Geen begrip voor beslissing Indoor Brabant: ‘Hoop dat jullie over twee weken nog in de spiegel kunnen kijken’

DEN BOSCH - ‘Belachelijk dit!’ ‘Te gek voor woorden!’ ‘Dit is vragen om problemen.’ Het is maar een kleine greep uit de reacties van mensen op het besluit van de organisatie van Indoor Brabant. Waar veel evenementen zijn afgelast in verband met het coronavirus, heeft de organisatie van dit evenement besloten om, met aanpassingen, wél door te gaan.

Directeur Marcel Hunze van Indoor Brabant vindt het geen verkeerd signaal dat Indoor Brabant wel doorgaat en veel andere evenementen, festivals en voetbalwedstrijden in deze provincie niet. ,,Ik denk juist dat we een goed signaal afgeven. We luisteren naar de experts. Zij zeggen: geen evenementen met meer dan duizend bezoekers en daar handelen wij naar. Per dagdeel zijn vanaf donderdag maximaal duizend toeschouwers welkom. Nee, wij zien deze maatregel absoluut niet als een risico op verdere verspreiding van het coronavirus. In de Brabanthallen hebben we 60.000 vierkante meter ruimte, dus de mensen zitten niet dicht op elkaar.”

Daarmee reageerde de directeur op de eerste golf aan kritiek die kwam op de beslissing van de organisatie om door te gaan. Zijn uitleg kan op weinig begrip rekenen van onze lezers, zo blijkt uit de reacties op sociale media. Veel mensen geven aan het werkelijk onbegrijpelijk te vinden dat dit evenement ontsnapt aan de lange lijst met afgelastingen.

Hannie vd Berg laat op Facebook weten helemaal niks van de beslissing van de organisatie te begrijpen: ,,Met een hoestje thuisblijven, heel veel mensen werken thuis, scholen die half leeg zijn, heel veel evenementen afgelast en dit gaat wel gewoon door. Lieve mensen die dit beslissen, ik hoop echt dat jullie over twee weken nog in de spiegel kunnen kijken.”

Geld

Een groot deel van de kritische opmerkingen richt zich op het feit dat het ‘waarschijnlijk allemaal alleen om geld draait’ en de gedachte dat ‘de elite’ zijn feestjes moet kunnen geven, ondanks de risico's rond het coronavirus.

Zo stelt Frank Habraken op Facebook: ,,Dit kunnen ze niet afgelasten, daar zitten mensen met veel geld op de tribunes, die gaan ze hun hobby's niet afpakken.” Zijn reactie staat niet op zichzelf. Ook de gedachten van Dianne de Weert-Budding volgen die strekking. ,,Directeur denkt alleen aan geld blijkbaar. Hopelijk zijn de mensen die van plan waren te gaan zo slim om thuis te blijven.” Dave Wijdemans voegt daar aan toe: ,,Dit kan echt niet. Gewoon ook verbieden. Dit is meten met twee maten! Geld speelt hier waarschijnlijk een grote rol.”

Ook de zogenaamde elite moet het ontgelden. Tine Van de Weyer zegt: ,,Bizar! Iedereen en alles doet stap terug behalve elitaire paardensport.” Jose Heesakkers, ook op Facebook: ,,Het is puur een kwestie van geld, aanzien en prestige dat Indoor Brabant door gaat. Daarbij kun je de elite toch hun uitje niet afnemen?

Quote

Er wordt gesjoemeld met de gezondheid van bange burgers

Jo Mathijs

Lezer Jo Mathijs, die zich bij ons meldde met een ingezonden brief, omschrijft het als volgt: ,,Met lede ogen moeten burgers aanzien, dat een kleine groep miljonairs dit toch voor elkaar krijgt. Wiens belang dienen zij eigenlijk? Waarschijnlijk het belang van een handvol skybox-ondernemers en paardenmiljonairs. Maar zeker niet het belang van miljoenen bange burgers die dit allemaal onbegrijpelijk vinden. Er wordt gesjoemeld met hun gezondheid en misschien zelfs met hun leven. Het risico wordt weliswaar enigszins beperkt, maar mensen lopen nog steeds gevaar. Schande.

Onze columniste Linda Akkermans schreef deze column over de beslissing van de organisatie om Indoor Brabant door te laten gaan.

  1. Brabants nieuws van donderdag | Bredase advocaat en Peter R. steunen kroongetuige - Nepverpleegkundige behandelde patiënten in Den Bosch
    PREMIUM

    Brabants nieuws van donderdag | Bredase advocaat en Peter R. steunen kroongetui­ge - Nepver­pleeg­kun­di­ge behandelde patiënten in Den Bosch

    Hij behandelde patiënten, zag tientallen dossiers in en had in een opslagbox medicijnen en uniformen liggen. Maar de 24-jarige man die het JBZ tijdens de coronapiek hielp, bleek helemaal geen verpleegkundige. Het Bossche ziekenhuis ontsloeg hem en deed aangifte, zo bleek vandaag. Verder was het de dag waarop de Bredase advocaat Peter Schouten zich met Peter R. de Vries opwierp als vertegenwoordiger van kroongetuige Nabil B.