Henri Swinkels, voormalig gedeputeerde voor cultuur in Brabant.
Volledig scherm
PREMIUM
Henri Swinkels, voormalig gedeputeerde voor cultuur in Brabant. © Jan Zandee

Geen gedeputeerde meer voor cultuur in Brabant: ‘Bizar, mijn hart bloedt’

DEN BOSCH - Het gerucht gonsde al een aantal dagen rond en blijkt waar: er komt geen aparte gedeputeerde meer voor cultuur in Brabant. ,,Bizar”, noemt Henri Swinkels dat. Swinkels, namens de SP van 2015 tot 2019  gedeputeerde voor cultuur,  zegt :,,als oud-gedeputeerde bloedt mijn hart”.

Het is tot vanmiddag afwachten hoe het bestuursakkoord er op cultuurgebied precies uit gaat zien. Met Eric de Bie van FvD is er wel een gedeputeerde voor erfgoed, maar cultuur lijkt nu onder bij vrije tijd te zijn ondergebracht bij gedeputeerde Wil van Pinxteren, fractievoorzitter van Lokaal Brabant. Swinkels: ,,De afgelopen vier jaar was cultuur een kerntaak voor de provincie. We hebben grote stappen gezet, grip gekregen op de infrastructuur en nu zich dat gaat uitbetalen, vindt de provincie het opeens niet meer belangrijk”. 

  1. Nuenense politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    Nuenense politieman die levensge­vaar­lij­ke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    NUENEN/EINDHOVEN - 22 september 1977. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Nederlandse politie. De voortvluchtige en gevreesde Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts schiet in Utrecht een rechercheur dood en verwondt een tweede agent levensgevaarlijk. Een politieman die buiten post, gaat achter de vluchtende schutter aan. Het is de Nuenense Flip Raap, lid van het Brabantse observatieteam dat bij de aanhouding assisteert.