Volledig scherm
Politie en justitie tijdens de persconferentie. © Chris van Mersbergen

Geen sprake van 70 verdachte gevallen in onderzoek kliniek Klaus Ross

*UPDATE 11.10 UUR* MÖNCHENGLADBACH - De Duitse politie en justitie richten zich in het onderzoek op vijf patiënten die werden behandeld in de kliniek van Klaus Ross, waarvan er drie zijn overleden. Er is geen sprake van 70 verdachte gevallen of van het opgraven van lichamen, zo meldden politie en justitie tijdens de persconferentie vrijdagochtend in Mönchengladbach.

In een speciaal belegde persconferentie maakten de autoriteiten de stand van zaken in het onderzoek bekend. Nabestaanden is verteld dat dat onderzoek zo'n vier á vijf weken in beslag zou nemen.

Op woensdag 27 juli ging het mis in de alternatieve kankerkliniek van Ross na het toedienen van glucoseblokkers aan vijf patiënten. In de dagen erna overleden drie van de vijf patiënten.

Volledig scherm
Klaus Ross © Klaus Ross Center
  1. Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    TILBURG/DEN BOSCH - Dertig Brabantse makers dingen mee naar de nieuwe provinciale publieksprijs Brabant Cultuur 2018. Maar een aantal genomineerde makers is helemaal niet meer zo blij met hoe dat moet. Sigrid Calon, kunstenares uit Tilburg, heeft de organisatie al laten weten dat ze verder af ziet van deelname. ,,Ik ga hier geen energie in stoppen." Renée van Trier, beeldend kunstenares uit Breda, schreef een kritische brief: Op deze manier wil ze zichzelf helemaal niet promoten.