Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Paul Rapp

Gemeenten: ‘Geen extra geld voor jeugdzorg? Dan mag het rijk ’t zelf weer doen’

DEN BOSCH/TILBURG - Na Brabantse jeugdzorgorganisaties weigeren nu ook de gemeenten door te modderen met de jeugdzorg. Den Haag moet meer geld geven, ‘anders mogen ze het daar zelf weer gaan regelen’.

Gemeenten verzuipen in de jeugd- en GGZ-zorg. Sinds 2015 zijn zij verantwoordelijk en dat gaat niet goed. Geldgebrek is het grootste euvel. In een open brief aan de inwoners - verderop in deze krant - zegt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) serieus te overwegen de (jeugd)zorgtaak terug te geven aan het rijk als dat niet met voldoende geld over de brug komt.

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    ETTEN-LEUR - De NTR heeft donderdagavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.