Volledig scherm
PREMIUM
Zoontje Lucas (8 maanden) van Marlies van Erp uit Bladel wordt opgevangen door agent nadat zijn huis is verwoest door aardbeving bij de Etna. © Marlies van Erp

Gezin van Brabantse hard getroffen door vulkaan Etna: ‘Je kan niet geloven dat je nog leeft, als je die verwoesting ziet’

ACI SANT’ANTONIO/BLADEL - Ze stonden op het punt de deuren van hun bed and breakfast te openen, maar toen sloeg het noodlot toe. Een flinke aardbeving verwoestte het nieuwe huis van Marlies van Erp uit Bladel en haar Siciliaanse echtgenoot Giuseppe, aan de voet van de Etna-vulkaan. Hun zoontje Lucas kroop door het oog van de naald. ,,De brokstukken lagen in zijn bedje.”

De beelden van hun verwoeste huis blijven maar door het hoofd spoken bij Marlies van Erp. ,,In één klap was onze droom van een bed and breakfast weg. Onwerkelijk.” De Bladelse was juist zo opgelucht dat de verbouwing van hun logeerhuis - geleden bij de Etna-vulkaan op Sicilië, in het dorpje Aci Sant’Antonio - er op zat. Zij en haar man Giuseppe hadden op kerstavond de kamers online gezet, in de hoop snel de eerste gasten te kunnen begroeten. Ze woonden krap twee maanden in het huis.

  1. Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

    HAARSTEEG - Marjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’. Vandaag is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali de meest sombere dag van het jaar. Elk jaar wordt de dag door organisaties als MIND aangegrepen om aandacht te vragen voor depressie.