Volledig scherm
PREMIUM
Zoontje Lucas (8 maanden) van Marlies van Erp uit Bladel wordt opgevangen door agent nadat zijn huis is verwoest door aardbeving bij de Etna. © Marlies van Erp

Gezin van Brabantse hard getroffen door vulkaan Etna: ‘Je kan niet geloven dat je nog leeft, als je die verwoesting ziet’

ACI SANT’ANTONIO/BLADEL - Ze stonden op het punt de deuren van hun bed and breakfast te openen, maar toen sloeg het noodlot toe. Een flinke aardbeving verwoestte het nieuwe huis van Marlies van Erp uit Bladel en haar Siciliaanse echtgenoot Giuseppe, aan de voet van de Etna-vulkaan. Hun zoontje Lucas kroop door het oog van de naald. ,,De brokstukken lagen in zijn bedje.”

De beelden van hun verwoeste huis blijven maar door het hoofd spoken bij Marlies van Erp. ,,In één klap was onze droom van een bed and breakfast weg. Onwerkelijk.” De Bladelse was juist zo opgelucht dat de verbouwing van hun logeerhuis - geleden bij de Etna-vulkaan op Sicilië, in het dorpje Aci Sant’Antonio - er op zat. Zij en haar man Giuseppe hadden op kerstavond de kamers online gezet, in de hoop snel de eerste gasten te kunnen begroeten. Ze woonden krap twee maanden in het huis.

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI
    VIDEO

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.