Volledig scherm
PREMIUM
Zoontje Lucas (8 maanden) van Marlies van Erp uit Bladel wordt opgevangen door agent nadat zijn huis is verwoest door aardbeving bij de Etna. © Marlies van Erp

Gezin van Brabantse hard getroffen door vulkaan Etna: ‘Je kan niet geloven dat je nog leeft, als je die verwoesting ziet’

ACI SANT’ANTONIO/BLADEL - Ze stonden op het punt de deuren van hun bed and breakfast te openen, maar toen sloeg het noodlot toe. Een flinke aardbeving verwoestte het nieuwe huis van Marlies van Erp uit Bladel en haar Siciliaanse echtgenoot Giuseppe, aan de voet van de Etna-vulkaan. Hun zoontje Lucas kroop door het oog van de naald. ,,De brokstukken lagen in zijn bedje.”

De beelden van hun verwoeste huis blijven maar door het hoofd spoken bij Marlies van Erp. ,,In één klap was onze droom van een bed and breakfast weg. Onwerkelijk.” De Bladelse was juist zo opgelucht dat de verbouwing van hun logeerhuis - geleden bij de Etna-vulkaan op Sicilië, in het dorpje Aci Sant’Antonio - er op zat. Zij en haar man Giuseppe hadden op kerstavond de kamers online gezet, in de hoop snel de eerste gasten te kunnen begroeten. Ze woonden krap twee maanden in het huis.

  1. Bossche rechter is bezuinigingen beu en dient ontslag in
    PREMIUM

    Bossche rechter is bezuinigin­gen beu en dient ontslag in

    DEN BOSCH - Ruim dertig jaar was Alfred Roosmale Nepveu rechter in Den Bosch. Binnenkort loopt hij voor het laatst het Paleis van Justitie uit. ‘Door de voordeur’, zónder ruzie. Maar wél met een somber gevoel over de toekomst van de rechtspraak, die al jaren ernstig gebukt gaat onder Haagse bezuinigingen. Zijn pessimisme deed de 61-jarige Roosmale Nepveu besluiten om ‘de handdoek in de ring te gooien’ en een paar jaar eerder dan verwacht zijn ontslag in te dienen.