De top van de GGD Hart voor Brabant, met Karin van Esch (rechts) die als directeur afscheid neemt en Thérèse Claassen (links) die vanaf 1 december waarnemend directeur is.
Volledig scherm
PREMIUM
De top van de GGD Hart voor Brabant, met Karin van Esch (rechts) die als directeur afscheid neemt en Thérèse Claassen (links) die vanaf 1 december waarnemend directeur is. © Dolph Cantrijn

GGD-topvrouwen: ‘De voorbereidingen om te gaan vaccineren nemen we nu al’

Begin december kan de GGD Hart voor Brabant bijna 7000 coronatesten per dag afnemen. Tegelijkertijd bereidt de dienst zich voor op de komst van hét vaccin. ,,Locaties, personeel, logistiek. Alles wat we al kunnen klaarzetten, doen we.” Gesprek vanuit het zenuwcentrum, met de topvrouwen van de GGD.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.