April is natuurbrandenmaand.
Volledig scherm
PREMIUM
April is natuurbrandenmaand. © Bert Jansen

Gortdroge Brabantse natuurgebieden tijdens ‘natuurbrandenmaand’ april: ‘Ik heb het nog nooit erg zo gezien’

Vennen drogen op, plassen verdwijnen en de grond is hard: het is ontzettend droog in de Brabantse natuurgebieden. Dat is wel vaker zo in april, dat bij de brandweer bekend staat als natuurbrandenmaand. Maar volgens Boswachter Erik de Jonge van de Brabantse Wal is het dit jaar wel heel erg: “Sommige gebieden moest ik vorig jaar met een bootje oversteken. Nu kan ik er op mijn sokken lopen, zo droog is het.”

  1. Nieuwsoverzicht | Martelkamer lag vol met snoeischaren, scalpels en vingerklemmen - Parkeerboete te omzeilen met app
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Martelka­mer lag vol met snoeischa­ren, scalpels en vingerklem­men - Parkeerboe­te te omzeilen met app

    Met de invoering van scanauto's is het aantal boetes dat wordt uitgeschreven flink toegenomen. De start-up Parkeerwekker dreigt voor gemeenten roet in het eten te gooien. Het bedrijf ontwikkelt namelijk een systeem dat je waarschuwt als een scanauto jouw auto scant. Ook belandden tienduizenden sperziebonen donderdagmorgen op de weg en zit Rijkswaterstaat met een rekening van een paar duizend euro voor de opruimkosten. Dat en meer in dit nieuwsoverzicht van donderdag 17 september.