De loods in Wijk en Aalburg, waar volgens justitie korte tijd een cocaïnewasserij zat.
Volledig scherm
PREMIUM
De loods in Wijk en Aalburg, waar volgens justitie korte tijd een cocaïnewasserij zat. © Jan Zandee

Grootste cocaïnewasserij van Nederland stond eerst in Wijk en Aalburg

AMSTERDAM - De grootste cocaïnewasserij van Nederland stond aanvankelijk niet in Drenthe, maar in Brabant, in het buitengebied van Wijk en Aalburg. De eigenaar van de boerenschuur liet in april vorig jaar aan zijn huurders weten dat ze weg moesten uit zijn loods. 

 1. Nieuwsoverzicht | Zoektocht naar vermiste jongen (4) nog tevergeefs - Verbod op inkt is tatoeëerders doorn in het oog
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Zoektocht naar vermiste jongen (4) nog tevergeefs - Verbod op inkt is tatoeëer­ders doorn in het oog

  De 34-jarige Belg die gezocht werd vanwege de verdwijning van de 4-jarige Dean, is vanmiddag in het dorpje Meerkerk bij Utrecht aangehouden. Dean is nog vermist. Er is een Amber Alert verstuurd in de hoop hem op te sporen. Een onderzoeksteam van rechtspsycholoog Peter van Koppen heeft drie plekken op de Strabrechtse Heide op het oog waar Tanja Groen mogelijk ligt begraven. Tanja verdween in 1993 spoorloos. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van maandag.
 2. RIVM roept Brabanders op: ‘Stook beter even geen hout’

  RIVM roept Brabanders op: ‘Stook beter even geen hout’

  ANP - Inwoners van de zuidelijke helft van Nederland kunnen beter even geen hout stoken, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Doordat er weinig wind staat en de onderste luchtlaag relatief dun is, blijft de rook hangen. Vooral ouderen, kinderen en mensen met luchtwegaandoeningen of hart- en vaatziekten kunnen daar last van hebben. ,,Zij krijgen meer en eerder klachten bij het inademen van rook”, aldus het RIVM.