Grote brand in schuur met werkvoertuigen in Lage Mierde, brandweer voorkomt uitbreiding naar stal met 500 stieren

VIDEOLAGE MIERDE - Op het platteland van Lage Mierde staat donderdagavond een schuur in brand. Binnen staan tractoren en loaders. Ook stonden er tien koeien, die op tijd naar buiten zijn gelaten. De brandweer schaalde op naar ‘zeer grote brand’, onder meer omdat er lastig aan water is te komen.

De brand aan de Meirweg brak iets na 21.30 uur uit en werd ontdekt door voorbijgangers. Die seinden de eigenaar van het terrein in, die snel de tien koeien in de schuur naar buiten joeg. Daarna bleek al snel dat er weinig meer te redden was. Het vuur verspreidde zich razendsnel. 

Na iets meer dan een uur was het vuur onder controle. Daarmee heeft de brandweer overslaan van de vlammen naar een stal met 500 stieren voorkomen. De dieren zijn veilig. Ook de boerderij met rieten kap bleef gespaard, te meer omdat de wind de goede kant op stond. 

Verloren

De loods waar de brand uitbrak kan wel als verloren worden beschouwd. Het gaat om een grote schuur van dertig bij zestig meter. Mogelijk is het vuur ontstaan in een loader, die in brand vloog. Omdat er ook hooi lag opgeslagen in de schuur, verspreidde het vuur zich snel. 

De voertuigen hoorden bij het bedrijf van Cees van de Sande, die gespecialiseerd is in de bouw van stallen. Ook de 500 stieren zijn van hem. 

Hoewel het vuur onder controle is, verwacht de brandweer nog tot in de nacht bezig te zijn met blussen. 

Volledig scherm
De brandweer bij de loods in Lage Mierde. © Bert Jansen
Volledig scherm
De vlammen sloegen uit het dak. © Bert Jansen
Volledig scherm
De machines in de loods zijn ten prooi gevallen aan de vlammen. © Bert Jansen
Volledig scherm
De vlammen sloegen uit het dak. © Bert Jansen
  1. Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

    HAARSTEEG - Marjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’. Vandaag is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali de meest sombere dag van het jaar. Elk jaar wordt de dag door organisaties als MIND aangegrepen om aandacht te vragen voor depressie.