Grote brand in schuur met werkvoertuigen in Lage Mierde, brandweer voorkomt uitbreiding naar stal met 500 stieren

VIDEOLAGE MIERDE - Op het platteland van Lage Mierde staat donderdagavond een schuur in brand. Binnen staan tractoren en loaders. Ook stonden er tien koeien, die op tijd naar buiten zijn gelaten. De brandweer schaalde op naar ‘zeer grote brand’, onder meer omdat er lastig aan water is te komen.

De brand aan de Meirweg brak iets na 21.30 uur uit en werd ontdekt door voorbijgangers. Die seinden de eigenaar van het terrein in, die snel de tien koeien in de schuur naar buiten joeg. Daarna bleek al snel dat er weinig meer te redden was. Het vuur verspreidde zich razendsnel. 

Na iets meer dan een uur was het vuur onder controle. Daarmee heeft de brandweer overslaan van de vlammen naar een stal met 500 stieren voorkomen. De dieren zijn veilig. Ook de boerderij met rieten kap bleef gespaard, te meer omdat de wind de goede kant op stond. 

Verloren

De loods waar de brand uitbrak kan wel als verloren worden beschouwd. Het gaat om een grote schuur van dertig bij zestig meter. Mogelijk is het vuur ontstaan in een loader, die in brand vloog. Omdat er ook hooi lag opgeslagen in de schuur, verspreidde het vuur zich snel. 

De voertuigen hoorden bij het bedrijf van Cees van de Sande, die gespecialiseerd is in de bouw van stallen. Ook de 500 stieren zijn van hem. 

Hoewel het vuur onder controle is, verwacht de brandweer nog tot in de nacht bezig te zijn met blussen. 

Volledig scherm
De brandweer bij de loods in Lage Mierde. © Bert Jansen
Volledig scherm
De vlammen sloegen uit het dak. © Bert Jansen
Volledig scherm
De machines in de loods zijn ten prooi gevallen aan de vlammen. © Bert Jansen
Volledig scherm
De vlammen sloegen uit het dak. © Bert Jansen
  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI
    VIDEO

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.