Volledig scherm
© Thinkstock

Grote Clubactie: kinderen weer ‘verplicht’ de deuren langs

EnquêteDe jaarlijkse Grote Clubactie staat weer voor de deur. Vanaf zaterdag worden de loten weer verkocht. Menig kind krijgt een stapeltje loten mee naar huis om in de eigen wijk aan de man te brengen. Waar de ene vereniging niet-verkochte loten weer terug inneemt, tellen andere clubs het aantal niet-verkochte loten bij de contributie op.

Voor veel verenigingen is de Grote Clubactie een belangrijke bron van inkomsten. Tachtig procent van de opbrengst gaat naar de club. Veel verenigingen halen hiermee honderden euro's op. Vooraf koopt de vereniging het aantal loten dat ze denkt te gaan verkopen. De kinderen verkopen ze voor 3 euro per stuk.

Hoe kijkt u als ouder tegen de Grote Clubactie aan? Gaat u met uw kind langs de deuren om de loten te verkopen of gaat u leuren bij familie en vrienden? Laat het ons weten via onderstaande enquête.

  1. Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss

    OSS - Op één van de actiedagen van de Operatie Alfa raakte ik vorige maand in gesprek met een Friese politie-agent die door zijn chefs naar Brabant was gestuurd om zijn collega’s te assisteren in de strijd tegen de criminele familie R. Het miezerde, de agent had zijn humeur aangepast aan het weer. Die ochtend was hij om zes uur vanuit Leeuwarden afgereisd naar Brabant. Het was al bijna twee uur, maar hoe laat hij weer terug zou mogen, wist hij nog niet.