Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Handhaver mishandeld nadat hij groep aansprak op overtreden coronamaatregelen in Roosendaal

ROOSENDAAL - Aan de Lorentzstraat in Roosendaal is donderdagavond een handhaver van de gemeente mishandeld. De handhaver sprak met zijn collega’s een groep mannen aan omdat te dicht op elkaar zaten. Een 37-jarige man uit Roosendaal is als verdachte aangehouden.

Het voorval speelde zich rond 19.00 uur af bij een voetbalveldje. De handhavers zagen daar een groep jonge mannen zitten, die er bij het zien van de BOA’s direct vandoor gingen.

Enkele mannen uit de groep werden daarna aangesproken door de BOA’s, vanwege het overtreden van de maatregelen rondom het coronavirus. Dat ging in eerste instantie gemoedelijk, meldt de politie. Totdat de 37-jarige Roosendaler zich met de zaak ging bemoeien.

Bakje friet tegen hoofd gegooid

Hij ging, ondanks een waarschuwing, dicht op één van de handhavers staan - die hem daarop wegduwde. De Roosendaler pikte dat kennelijk niet en gooide een bakje friet, dat hij in z’n handen had, tegen het hoofd van een handhaver en schold de groep uit voor nazi’s.

Alsof dat nog niet genoeg was, gaf hij een van de medewerkers van de gemeente een vuistslag in het gezicht. De man, die direct na de klap het hazenpad koos, werd al gauw aangehouden door de gealarmeerde politie.

Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Agenten moesten de wapenstok en pepperspray gebruiken om de man in de boeien te slaan. Omstanders bemoeiden zich ondertussen ook met de aanhouding, waarop agenten en handhavers in een linie gingen staan zodat de man kon worden afgevoerd.

Hij wordt verdacht van mishandeling, belediging en vernieling.

Burgemeesters reageren: ‘Onacceptabel’

Burgemeester Han van Midden (gemeente Roosendaal) reageert mede namens zijn collega’s burgemeester Marjolein van der Meer-Mohr (gemeente Rucphen), burgemeester Heleen van Rijnbach - De Groot (gemeente Halderberge) omdat de drie gemeenten onderling samenwerken en betrokken waren:

,,Het is volstrekt onacceptabel dat onze mensen worden belemmerd en belaagd tijdens het toezicht op straat. Wij, als burgemeesters, tolereren geen geweld tegen onze BOA’s en onze politieagenten. Zij verdienen respect, ook in deze moeilijke tijd waar iedereen meer dan ooit wordt gevraagd rekening met elkaar te houden.Vanzelfsprekend doen we aangifte, zodat het Openbaar Ministerie hem kan vervolgen. We zullen deze verdachte daarnaast ook civiel aansprakelijk stellen voor alle geleden schade.”

  1. Brabants nieuws van donderdag | Bredase advocaat en Peter R. steunen kroongetuige - Nepverpleegkundige behandelde patiënten in Den Bosch
    PREMIUM

    Brabants nieuws van donderdag | Bredase advocaat en Peter R. steunen kroongetui­ge - Nepver­pleeg­kun­di­ge behandelde patiënten in Den Bosch

    Hij behandelde patiënten, zag tientallen dossiers in en had in een opslagbox medicijnen en uniformen liggen. Maar de 24-jarige man die het JBZ tijdens de coronapiek hielp, bleek helemaal geen verpleegkundige. Het Bossche ziekenhuis ontsloeg hem en deed aangifte, zo bleek vandaag. Verder was het de dag waarop de Bredase advocaat Peter Schouten zich met Peter R. de Vries opwierp als vertegenwoordiger van kroongetuige Nabil B.