Volledig scherm
PREMIUM
Ingeborg en Lucian van Heumen met hun dochter Eline. ,,Nee, ik heb nooit verdriet gevoeld om haar beperkingen. Want Eline brengt vooral zoveel.” © Van Assendelft Fotografie/Jeroen Appels

Hartstikke rijk met een gehandicapte dochter

OSS - Eline, dochter van Ingeborg van Heumen uit Heesch, is ernstig meervoudig gehandicapt. Ze wilde een veilige opvang voor haar kind, een die als thuis voelt. Ze zocht naar zorg met liefde, tijd en aandacht. Ze vond het niet. Wat dan? Dan begin je zelf zo’n huis. ‘Zorgen? Ja! Maar Eline bréngt vooral veel’.

Eline, 26, haar prachtige dochter, godsgeschenk. Haar ernstig meervoudig gehandicapte kind. Ingeborg van Heumen uit Heesch voelde het al tijdens de zwangerschap, een intuïtief weten dat het mis was. Het prille leventje bewees gaandeweg haar gelijk. ,,Eline’s ontwikkeling bleef achter, met een jaar kon ze zich nog niet omrollen. Ze spuugde veel, sliep nauwelijks en ze keek je nooit recht in de ogen. Ik trok aan de bel, natúúrlijk, maar de artsen namen mij niet serieus.”

  1. 15 jonge asielzoekers uit azc Overloon geëvacueerd om ‘chemische lucht’

    15 jonge asielzoe­kers uit azc Overloon geëvacu­eerd om ‘chemische lucht’

    OVERLOON- Een vieze, doordringende chemische lucht. Die roken jonge asielzoekers deze vrijdag in hun woonverblijf. Brandweer, politie, GGD en ambulances spoedden zich naar de Stevensbeekseweg nadat er alarm was geslagen. Inmiddels is een groep van 15 alleenstaande, minderjarige asielzoekers uit de speciale opvang van het AZC geëvacueerd. Zij zijn overgebracht naar het reguliere asielzoekerscentrum op het terrein.