Hitte in de binnenstad, dus al spelend verkoeling zoeken bij de fonteintjes op het Kasteelplein in Breda.
Volledig scherm
Hitte in de binnenstad, dus al spelend verkoeling zoeken bij de fonteintjes op het Kasteelplein in Breda. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Heetste 9 augustus ooit: rond de 35 graden op diverse plekken in Brabant

Brabant heeft een bloedhete dag achter de rug en hiermee is de tweede hittegolf van het jaar een feit. Wat was het heet! Er sneuvelde weer een record en Brabanders zochten massaal verkoeling. Wat er nog meer gebeurde, lees je hieronder terug.

 1. Nieuwsoverzicht | Brabander wint Het Geluid van Qmusic - 1000 agenten op de been bij mega-politieactie
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Brabander wint Het Geluid van Qmusic - 1000 agenten op de been bij me­ga-politieac­tie

  Meer dan 48.000 euro won hij, doordat hij wist hoe het klinkt als een ruitenwisser op een armpje wordt geklikt. De 24-jarige Oisterwijker Jos won vandaag het Geluid van radiozender Qmusic. Verder was het de dag waarop een Bossche oud-Satudarah-kopman één van de achttien arrestanten was in een mega-politie-inval, in meerdere landen. En Willem II speelt voor het eerst in vijftien jaar weer in Europa.
 2. Buitenkat die binnen moet blijven krijgt gedragsproblemen, asiels pleiten voor Belgische maatregelen
  PREMIUM

  Buitenkat die binnen moet blijven krijgt gedragspro­ble­men, asiels pleiten voor Belgische maatrege­len

  De oproep van een ecoloog en een jurist om het verbod op het laten loslopen van katten te handhaven, laat veel stof opwaaien. Kun je een kat die gewend is om buiten te lopen wel permanent binnen houden?, is een veelgehoorde vraag. Waarschijnlijk niet, zeggen Brabantse asiels. Maar ook zij zien dat Nederland kampt met een kattenprobleem. ,,Neem een voorbeeld aan België.”