Volledig scherm
Het hoofdkantoor van bouwconcern Heijmans in Rosmalen. © Dolph Cantrijn

Heijmans bouwt 144 huizen in Utrecht

ROSMALEN - Bouwconcern Heijmans heeft opdracht gekregen van de gemeente Utrecht om 144 koopwoningen te ontwikkelen en realiseren in Leidsche Rijn Centrum. De gemeente gunde de opdracht vanwege de onderscheidende architectuur en manier waarop Heijmans een variëteit aan woningen, duurzaamheid en groen combineert in het project. Het project ‘Bellevue’ heeft een waarde van circa 55 miljoen euro.

Bellevue draagt bij aan het beantwoorden van de grote vraag naar woningen binnen de gemeente Utrecht in verschillende prijscategorieën. In het project worden de woningen zeer energiezuinig en kunnen bewoners gebruikmaken van elektrische deelvoertuigen. Ook komen er verschillende binnentuinen waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Bellevue wordt naast de Gele Brug over het Amsterdam-Rijnkanaal gerealiseerd en markeert de entree van de wijk Leidsche Rijn.

Verscheidenheid aan woningen

Bellevue wordt een terrassengebouw, waarin onder meer bungalows, woon-werkwoningen, appartementen en penthouses worden gerealiseerd. De woningen variëren in woonoppervlakte van circa 40 tot 165 vierkante meter. Heijmans zal zelf zorgdragen voor de verkoop van de woningen in het project.

Naar verwachting start de bouw van het project in 2022, waarna het project in 2024 wordt opgeleverd. Al eerder startte Heijmans de projecten Greenville en Vestibule in Leidsche Rijn Centrum. Voor Bellevue werkt Heijmans onder andere samen met NL architects, Workshop architecten en Flux landschapsarchitecten. 

  1. 15 jonge asielzoekers uit azc Overloon geëvacueerd om ‘chemische lucht’

    15 jonge asielzoe­kers uit azc Overloon geëvacu­eerd om ‘chemische lucht’

    OVERLOON- Een vieze, doordringende chemische lucht. Die roken jonge asielzoekers deze vrijdag in hun woonverblijf. Brandweer, politie, GGD en ambulances spoedden zich naar de Stevensbeekseweg nadat er alarm was geslagen. Inmiddels is een groep van 15 alleenstaande, minderjarige asielzoekers uit de speciale opvang van het AZC geëvacueerd. Zij zijn overgebracht naar het reguliere asielzoekerscentrum op het terrein.