Volledig scherm
© Thinkstock

Helft Brabantse gemeenten handhaaft huidige thuishulpregels

DEN BOSCH - De helft van de Brabantse gemeenten is niet van plan om de regels omtrent thuishulp aan te passen. De Centrale Raad van Beroep oordeelde in mei dat de huidige regels van gemeenten niet afdoende zijn en dat gemeenten een goede reden moeten hebben om mensen minder thuishulp aan te bieden.

Dat veel gemeenten niet van plan zijn om hun beleid aan te passen naar de uitspraak, blijkt uit onderzoek van Omroep Brabant. Zij vroegen Brabantse gemeenten of zij van plan waren om het huidige beleid aan te passen.

Uitspraak
Volgens het Brabantse medium overtreden veel gemeenten de wet. Momenteel hanteren zij een beleid waarbij cliënten een schoon huis wordt beloofd, maar waar geen aantal uren voor staat. Dat zou in strijd zijn met de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep.

Veranderen
In het het verspreidingsgebied van het Brabants Dagblad hebben 4 gemeenten aangegeven dat zij de regels wel gaan veranderen. Het gaat om Tilburg, Woudrichem, Veghel en Landerd.

Waalwijk, Gilze Rijen, Aalburg, Goirle, Haaren, Sint-Michielsgestel, Boxtel en Uden hebben juist aangegeven niet van plan te zijn het huidige beleid aan te passen. De overige gemeenten hebben nog niet gereageerd op het onderzoek.