Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Arjan Gotink

‘Helmplicht voor fietser op politieke agenda’

Verplicht een helm op de (elektrische) fiets of snorfiets? Het zou opnieuw op de politieke agenda van Den Haag moeten, vindt de Brabantse provinciebestuurder Christophe van der Maat. Het is een reactie op onderzoekscijfers die deze week verschenen.

2 reacties

  • C Bertens

    1 maand geleden
    Probeer eerst eens een fietser te leren waar hij moet rijden op paden die voor hem aangelegd zijn en niet altijd de kortste weg zoals daar over kruispunten tegen de stroom in op de verkeerde weghelft enz Voor wat betreft snor scooters handhaafd op jeugd die al die dingen opvoeren en laat mensen die zo'n ding normaal gebruiken genieten om zonder helm te rijden En dan nog zou er niet gehad haard worden op het telefoon gebruik op de fiets en scooter .......!!!!
  • erwin

    1 maand geleden
    Electrische fiets en snorfiets plus scooters zou moeten inderdaad. Ze rijden als doldwaze gekken een brommer en motor moeten ook een helm op en in de bebouwde kom zit er gezien de snelheid van sommige electrische fietsen en scooters verdomd weinig verschil je word er als jij netjes 50 rijd gewoon ingehaald door die groep. Ze zijn zwakke verkeeersdeelnemer en winnen het bijna altijd terwijl ze de veroorzaker zijn pas die wet ook meteen aan