Volledig scherm
Winaar Hendriks SGR uit Berghem krijgt de felicitaties. © -

Hendriks Berghem wint ondernemersprijs

SINT-MICHIELSGESTEL/BERGHEM - Het Berghemse vastgoedonderhoudsbedrijf Hendriks SGR heeft de AANtWERK Award gewonnen. Dat is een Brabantse prijs voor ‘inclusief’ ondernemerschap voor bedrijven die werkplekken bieden aan mensen die extra aandacht nodig hebben om een baan te vinden en te houden. 

Winnaar Hendriks nam het woensdagavond in de Ruwenberg in Sint-Michielsgestel op tegen drie andere Brabantse bedrijven - Fluidwell uit Veghel, Intrapost uit Den Bosch en Wiltec uit Uden  -  die ieder op bijzondere wijze investeren in hun medewerkers. Het publiek kreeg de finale stem.

Filmpje

In een filmpje dat aan het publiek werd getoond vertellen drie medewerkers van Hendriks SGR over zichzelf en hoe ze het vinden om bij dit bedrijf te werken. Een student die ooit hoopt om uitvoerder te worden en een medewerker die er zijn schilderkunsten uit mag oefenen net als in zijn thuisland Syrië. Daarna zag het publiek een film van een man die voor de camera vertelt dat hij zo blij is met zijn baan omdat het na een traumatische gebeurtenis in zijn leven moeilijk is om weer aan werk te komen. 

Winnaar Marith Bloem is directeur van Hendriks SGR: ,,Dit is toch supervet! Zie die gezichten van de medewerkers. Die zijn zo trots! Daar doe je het toch voor. Ik hoop dat we hiermee laten zien dat je in de bouwwereld heel goed kunt werken met mensen die wat extra hulp nodig hebben.” 

Inspireren

Volgens Bob Hutten, voorzitter van Stichting AANtWERK, zouden meer werkgevers zich zo op moeten stellen en inclusief ondernemerschap een kans moeten geven. Hij gaat hij de komende jaren door met het inspireren en betrekken van werkgevers in Noordoost-Brabant. Om er zo voor te zorgen dat iedereen die dat wil en kan een baan zou moeten hebben.