Volledig scherm
© ANP

Het kan glad worden op de weg in Brabant en heel misschien een beetje wit

Zou het dan toch nog deze winter? Er is een kleine kans dat we de komende ochtenden een dun laagje sneeuw zien liggen. Al is de kans daarop in Brabant nog wat kleiner dan in de hoger gelegen plaatsen in het oosten van het land. Wel kun je je voorbereiden op gladde wegen. 

Met gladde wegen hebben we dit jaar nog maar weinig te maken gehad. In de afgelopen 25 jaar strooide Rijkswaterstaat nog niet zo weinig zout op de wegen. 

Afhankelijk van de kou veranderen de regendruppels woensdag in de loop van de nacht in sneeuw. Of die blijft liggen hangt af van de temperatuur van de grond. De kans is groot dat het in elk geval op de weg aanvriest, wat voor gladde wegen kan zorgen. Is het niet woensdag, dan waarschijnlijk in de koudere nachten die volgen. 

Door de wind en neerslag zal het volgens weerman Lennert Eijke van Weerplaza door temperatuurdaling koud aanvoelen. ,,We zijn een beetje gewend aan een zachte winter, waardoor de gevoelstemperatuur lager is dan dat wordt aangegeven. Het zal guur aanvoelen.’’