Hoe is het om te beseffen dat andere mensen jouw homo-kind niet accepteren?

VIDEOBOXTEL - Is de Nashville Verklaring een waarschuwing tegen doorgeschoten tolerantie en losbandigheid of een uiting van regelrechte homohaat? Het BD ging praten met  twee Boxtelse moeders die allebei een homo-zoon hebben.  Hoe is het om te beseffen dat er mensen zijn die de geaardheid van je kind niet accepteren. Nou, dan voel je verontwaardiging, verbijstering, en heb je vooral ook zorgen.  

De Nashville Verklaring, misschien deed het aanvankelijk nog niet meteen een belletje bij u rinkelen. Maar sinds afgelopen week zal dat anders zijn. Want er waaide een stofwolk op toen de Nederlandse vertaling van het document uitkwam en direct 250 keer ondertekend werd door veelal orthodox-protestantse predikanten en politici voor wie de verklaring koren op hun molen is. De oorspronkelijke verklaring werd in 2017 opgesteld door 150 Amerikaanse conservatieve evangelische voormannen als wapen in de strijd tegen de losbandigheid. Critici noemen de verklaring een homohaatmanifest omdat het christenen aanzet tot het afwijzen van homoseksualiteit. Omdat het suggereert dat mensen met een andere seksuele geaardheid ziek zijn, en dat ze moeten genezen. Omdat homoseksuelen, transgenders, biseksuelen, zonder blikken of blozen onrein worden genoemd.

 1. Ook concurrentie vol lof over de architecten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
  PREMIUM

  Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

  TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”
 2. Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”