Binnen in het Spookslot; het kasteel opende in 1978. Deze zomer sluit de attractie en moet het spookhuis plaats maken voor iets nieuws.
Volledig scherm
PREMIUM
Binnen in het Spookslot; het kasteel opende in 1978. Deze zomer sluit de attractie en moet het spookhuis plaats maken voor iets nieuws. © Dolph Cantirjn

Hoe komt het Spookslot van de Efteling nu tóch op de nominatielijst voor rijksmonumenten terecht?

KAATSHEUVEL - Het Spookslot van de Efteling heeft het tot de ‘longlist’ geschopt van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed waarmee een nominatie voor rijksmonument ineens in zicht lijkt. Klinkt als een overwinning voor heel veel fans die al maanden proberen de sloop van de attractie tegen te gaan. Maar is dat wel zo? 

 1. Nieuwsoverzicht | Verkeersmaatregelen na verongelukken TikTokker Lucas Cornelissen - Inbraak bij juwelier
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Verkeers­maat­re­ge­len na verongeluk­ken TikTokker Lucas Cornelis­sen - Inbraak bij juwelier

  Stikstofminister Christina van der Wal roept boeren vandaag op om maandag niet mee te doen aan de blokkeeracties bij luchthavens en distributiecentra en te praten met een bemiddelaar. Er zijn verkeersmaatregelen getroffen op de plek waar de bekende Vlijmense TikTokker Lucas Cornelissen (20) in mei omkwam. En er moeten woonhuizen wijken voor de uitbreiding van station Eindhoven Centraal. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vandaag.
 2. Dorpsruzie om twee kristallen beeldjes van vier centimeter: ‘Verschrikkelijk vind ik het’
  PREMIUM

  Dorpsruzie om twee kristallen beeldjes van vier centimeter: ‘Verschrik­ke­lijk vind ik het’

  VESSEM - Twee kristallen Swarovski-beeldjes staan te glinsteren in de kast van Ria Rooijakkers uit Haghorst, maar blij is ze er niet mee. Haar aankoop in de kringloopwinkel van Vessem vormt de start van een slepend conflict waar alle negentig vrijwilligers van de kringloop bij betrokken zijn. Sterker nog: Heel Vessem heeft er al weken over. ,,Als ik dit van tevoren had geweten, was ik er nooit aan begonnen”, zegt ze.