Volledig scherm
PREMIUM
Het Polengedeelte van recreatiepark Droomgaard in Kaatsheuvel © Dolph Cantrijn

Hoezo rust en ruimte:
vakantiepark in Kaatsheuvel
is risicogebied

KAATSHEUVEL - Vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel is al weken het decor van extra politiecontroles, preventief fouilleren en opgelegde dwangsommen in verband met illegale bewoning. Het park staat symbool voor een derde van de accommodaties in Brabant die zijn verworden tot het afvoerputje van de woningmarkt. In Gelderland gloort hoop.

Op steenworp afstand van De Efteling en het prachtige natuurgebied Loonse en Drunense duinen. Kijk op de website van recreatiepark Droomgaard in Kaatsheuvel en je ziet meteen welke troeven eigenaar Oostappengroep kan uitspelen. Of: kón uitspelen. Want van de rust en recreatie die in het vooruitzicht gesteld worden, komt even bar weinig terecht. Rumoer en gerommel komt dichter in de buurt van de werkelijkheid. Al weken is Droomgaard het decor van extra politiecontroles, preventief fouilleren en opgelegde dwangsommen in verband met illegale bewoning van recreatiechalets door arbeidsmigranten. Door het vakantiepark aan te wijzen als zogeheten veiligheidsrisicogebied kan burgemeester Hanne van Aart orde op zaken stellen. 

 1. Ook concurrentie vol lof over de architecten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
  PREMIUM

  Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

  TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”
 2. Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”