Volledig scherm
PREMIUM
Het Polengedeelte van recreatiepark Droomgaard in Kaatsheuvel © Dolph Cantrijn

Hoezo rust en ruimte:
vakantiepark in Kaatsheuvel
is risicogebied

KAATSHEUVEL - Vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel is al weken het decor van extra politiecontroles, preventief fouilleren en opgelegde dwangsommen in verband met illegale bewoning. Het park staat symbool voor een derde van de accommodaties in Brabant die zijn verworden tot het afvoerputje van de woningmarkt. In Gelderland gloort hoop.

Op steenworp afstand van De Efteling en het prachtige natuurgebied Loonse en Drunense duinen. Kijk op de website van recreatiepark Droomgaard in Kaatsheuvel en je ziet meteen welke troeven eigenaar Oostappengroep kan uitspelen. Of: kón uitspelen. Want van de rust en recreatie die in het vooruitzicht gesteld worden, komt even bar weinig terecht. Rumoer en gerommel komt dichter in de buurt van de werkelijkheid. Al weken is Droomgaard het decor van extra politiecontroles, preventief fouilleren en opgelegde dwangsommen in verband met illegale bewoning van recreatiechalets door arbeidsmigranten. Door het vakantiepark aan te wijzen als zogeheten veiligheidsrisicogebied kan burgemeester Hanne van Aart orde op zaken stellen. 

  1. KBO Brabant viert 70-jarig jubileum KBO Brabant met 350 senioren en lanceert nieuwe website
    PREMIUM

    KBO Brabant viert 70-jarig jubileum KBO Brabant met 350 senioren en lanceert nieuwe website

    DEN BOSCH - Volgens voorzitter Leo Bisschops van de Katholieke Bond van Ouderen in Brabant is het 'alle hens aan dek om te voorkomen dat in Brabant op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor ouderen straks het licht symbolisch niet meer brandt'. ,,Overheden, corporaties, scholen, zorginstanties en kennisinstellingen zullen met elkaar in gesprek moeten gaan over de vraag hoe je een dreigend infarct moet voorkomen.” Dat zei hij zaterdag tijdens een congres in Den Bosch vanwege het 70-jarig bestaan van KBO Brabant, waarop de KBO ook haar nieuwe website lanceerde.