Volledig scherm
PREMIUM
Opening Gomarus Zaltbommel © Brigit Groeneveld/BD

Homo's en de Bijbel: in de Bommelse klas klinkt dezelfde boodschap

ZALTBOMMEL - Homoseksualtiteit, het homohuwelijk of transgenders. Hoe gaan ze daar mee om op reformatorische scholen als Gomarus met vestigingen in Zaltbommel en Gorinchem? Dringt de Nashville-verklaring door tot de klas?

Hoe lastig zijn die onderwerpen voor protestantse scholen in de Bommelerwaard waar ouders vanuit hun gereformeerde of hervormde geloofsovertuiging nadrukkelijk kiezen voor een school met de Bijbel als richtsnoer. Die vraag dringt zich opnieuw op rondom de Nashvilleverklaring , door critici al gedoopt tot een anti-homodocument. 

 1. Ook concurrentie vol lof over de architecten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
  PREMIUM

  Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

  TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”
 2. Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”