Volledig scherm
© Thinkstock

Hoogbejaarde vrouw (95) beroofd door twee meisjes

HELMOND - Een vrouw van 95 jaar is maandagmiddag tussen 13.10 en 13.30 uur in Helmond bij het verlaten van de Primera aan de Ameidestraat beroofd van haar portemonnee door twee meisjes. 

De vrouw liep maandagmiddag naar de Blokker met haar rollator. Toen ze bij de kassa iets wilde afrekenen met haar pinpas keek ze even om zich heen. Dat doet de vrouw altijd voordat ze gaat pinnen, vertelde ze later. 

Ze zag vervolgens twee meisjes bij haar in de buurt staan. De vrouw betaalde contactloos zonder pincode en liep vervolgens van de Blokker op de Veestraat naar de Ameidestraat om daar bij de Primera weer een aankoop te doen. 

Deze rekende boodschap zij contant af. Tijdens het betalen liepen er twee meisjes de winkel binnen. De vrouw stak haar portemonnee in haar jaszak. Bij het naar buiten lopen bij de Primera besloot de vrouw haar portemonnee alsnog in de rollator te doen en op dat moment werd het uit haar handen gegrist door de twee meisjes die ze in beide winkels had gezien.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. 

  1. Straat blank en gat in fietspad: 'Ik waarschuwde fietsers in mijn pyjama'

    Straat blank en gat in fietspad: 'Ik waarschuwde fietsers in mijn pyjama'

    OOSTERHOUT - Dat de Wilhelminalaan vanmorgen volledig blank stond, daar schrok ze van, maar toen ook nog bleek dat in het fietspad een gat van 10 meter lengte zat, deed Karen Truyens wat ze moest doen. In pyjama probeerde ze samen met buurtbewoners fietsers te waarschuwen voor het gevaar. "Alles stond blank en daardoor zag je niet dat er een diep gat in het fietspad was geslagen. Nu al het water weg is, zie je pas wat voor een gevaarlijke situatie het eigenlijk was."