Volledig scherm
© Thinkstock

Hoogbejaarde vrouw (95) beroofd door twee meisjes

HELMOND - Een vrouw van 95 jaar is maandagmiddag tussen 13.10 en 13.30 uur in Helmond bij het verlaten van de Primera aan de Ameidestraat beroofd van haar portemonnee door twee meisjes. 

De vrouw liep maandagmiddag naar de Blokker met haar rollator. Toen ze bij de kassa iets wilde afrekenen met haar pinpas keek ze even om zich heen. Dat doet de vrouw altijd voordat ze gaat pinnen, vertelde ze later. 

Ze zag vervolgens twee meisjes bij haar in de buurt staan. De vrouw betaalde contactloos zonder pincode en liep vervolgens van de Blokker op de Veestraat naar de Ameidestraat om daar bij de Primera weer een aankoop te doen. 

Deze rekende boodschap zij contant af. Tijdens het betalen liepen er twee meisjes de winkel binnen. De vrouw stak haar portemonnee in haar jaszak. Bij het naar buiten lopen bij de Primera besloot de vrouw haar portemonnee alsnog in de rollator te doen en op dat moment werd het uit haar handen gegrist door de twee meisjes die ze in beide winkels had gezien.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. KBO Brabant viert 70-jarig jubileum KBO Brabant met 350 senioren en lanceert nieuwe website
    PREMIUM

    KBO Brabant viert 70-jarig jubileum KBO Brabant met 350 senioren en lanceert nieuwe website

    DEN BOSCH - Volgens voorzitter Leo Bisschops van de Katholieke Bond van Ouderen in Brabant is het 'alle hens aan dek om te voorkomen dat in Brabant op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor ouderen straks het licht symbolisch niet meer brandt'. ,,Overheden, corporaties, scholen, zorginstanties en kennisinstellingen zullen met elkaar in gesprek moeten gaan over de vraag hoe je een dreigend infarct moet voorkomen.” Dat zei hij zaterdag tijdens een congres in Den Bosch vanwege het 70-jarig bestaan van KBO Brabant, waarop de KBO ook haar nieuwe website lanceerde.