Het buitenevenement Hossen op de Grote Markt  in Breda met Lamme Frans, afgelopen februari. Voor carnaval 2021 wil de horeca in de vier grote Brabantse steden inzetten op buitenevenementen die minder druk zijn. Dat zou kunnen door middel van tickets en het weren van carnavalstoeristen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het buitenevenement Hossen op de Grote Markt in Breda met Lamme Frans, afgelopen februari. Voor carnaval 2021 wil de horeca in de vier grote Brabantse steden inzetten op buitenevenementen die minder druk zijn. Dat zou kunnen door middel van tickets en het weren van carnavalstoeristen. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Horeca Brabant: ‘Verplaats carnaval naar buiten’

pollBREDA/DEN BOSCH - De horeca in de vier grootste Brabantse steden (Tilburg, Breda, Den Bosch en Eindhoven) heeft alle hoop gevestigd op buitencarnaval, nu het volksfeest niet op normale wijze door kan gaan. Dat zegt Johan de Vos van Koninklijke Horeca Nederland in Breda.

  1. België gooit ook alle cafés dicht en voert avondklok in: ‘De komende weken gaan erg moeilijk worden’
    UPDATE

    België gooit ook alle cafés dicht en voert avondklok in: ‘De komende weken gaan erg moeilijk worden’

    Wie dacht de komende weken dan maar in België een pintje te gaan drinken of op restaurant te gaan komt bedrogen uit. Vanaf maandag gaat de horeca bij onze zuiderburen voor een maand op slot. De cijfers in België liggen nog hoger dan in maart en april, zo werd vrijdagavond duidelijk tijdens een persconferentie. ,,We gaan de komende dagen geen goed nieuws zien in de cijfers”, aldus minister De Croo. ,,Na 14 dagen volgt een evaluatie voor de horeca.”