Volledig scherm
PREMIUM
Huisartsen in de regio roeren de trom over geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd. De wachtlijsten zijn veel te lang, zeggen zij. © ANP/Bas Czerwinski

Huisartsen: ‘Het loopt spaak in de jeugdzorg’

DEN BOSCH - Huisartsen zwijgen niet langer, zij maken zich ernstige zorgen over de groeiende wachtlijsten in de jeugdzorg. ,,Het kan nu al elf maanden duren voordat patiënten die wij naar de GGZ doorverwijzen geholpen worden. Dat is veel te lang”, zegt Anneke Bouma, huisarts in Veghel.

Bouma is ook bestuurslid van zorggroep Synchroon, een samenwerkingsverband van huisartsen in de regio Oss-Uden-Meierijstad. De organisatie wil dat kinderen en jongeren met psychische problemen zo spoedig mogelijk op de juiste plek geholpen worden zodat de problemen niet verergeren. PRO-RCH (samenwerkingsorganisatie in de huisartsenzorg-GGZ in Midden-Brabant) deelt de zorgen. Evenals zorggroepen BeRoEmD (Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch), Chronos in Den Bosch en Beter in de Bommelerwaard. Zij hebben de organisatie van de geestelijke gezondheidszorg in de huisartsenpraktijk uitbesteed aan de stichting Haspel. Medisch directeur Sylvia van Manen is zelf als huisarts gespecialiseerd in de GGZ, ook zij hekelt de lange wachtlijsten.

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.