Volledig scherm
PREMIUM
Longarts Bonne Biesma: ,,Ik heb nog geen patiënt nee horen zeggen tegen immunotherapie.'' © jan zandee/fotoburo bolsius

Immunotherapie geeft deel longkankerpatiënten meer tijd van leven

DEN BOSCH - Longarts Bonne Biesma van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zet een nieuwe immunotherapie in bij patiënten met uitgezaaide longkanker. De eerste resultaten zijn hoopgevend. Zijn ze genezen? ,,Nee, maar een deel leeft wel beduidend langer.''

Bonne Biesma (61) is longarts in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. In zijn lange loopbaan heeft hij heel wat slecht-nieuws-gesprekken moeten voeren. ,,Tja,  je weet dat je als longarts met kanker te maken krijgt, dat je lang niet al je patiënten kunt genezen.”

  1. Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

    HAARSTEEG - Marjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’. Vandaag is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali de meest sombere dag van het jaar. Elk jaar wordt de dag door organisaties als MIND aangegrepen om aandacht te vragen voor depressie.