Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

In 5 jaar tijd 1 fitnesscentrum erbij in Brabant

DEN BOSCH - De rek is eruit bij fitnesscentra. In Brabant is er sinds 2011 maar 1 centrum bijgekomen. Dat brengt het totaal in 2016 op 246 fitnesscentra, een groei van 0,4 procent. Dat kan betekenen dat er 1 bijgekomen is, maar ook dat er bijvoorbeeld 10 verdwenen zijn en er 11 nieuwe bij zijn gekomen.

In heel Nederland zijn in totaal 1.696 fitnesscentra. Tussen 2008 en 2011 steeg het aantal fitnesscentra in Nederland met 13 procent, naar 1.652 van deze sportcentra. In de vijf jaar daarna kwamen er nog maar 44 sportscholen bij. 

In Friesland nam het aantal fitnesscentra nog wel flink toe. Ook Utrecht, Zuid-Holland, Limburg en Groningen zagen een toename. In de andere provincies nam het aantal fitnesscentra af. 

Deze cijfers komen van de Kamer van Koophandel.

Bekijk de grafiek

  1. Straat blank en gat in fietspad: 'Ik waarschuwde fietsers in mijn pyjama'

    Straat blank en gat in fietspad: 'Ik waarschuwde fietsers in mijn pyjama'

    OOSTERHOUT - Dat de Wilhelminalaan vanmorgen volledig blank stond, daar schrok ze van, maar toen ook nog bleek dat in het fietspad een gat van 10 meter lengte zat, deed Karen Truyens wat ze moest doen. In pyjama probeerde ze samen met buurtbewoners fietsers te waarschuwen voor het gevaar. "Alles stond blank en daardoor zag je niet dat er een diep gat in het fietspad was geslagen. Nu al het water weg is, zie je pas wat voor een gevaarlijke situatie het eigenlijk was."