Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

In 5 jaar tijd 1 fitnesscentrum erbij in Brabant

DEN BOSCH - De rek is eruit bij fitnesscentra. In Brabant is er sinds 2011 maar 1 centrum bijgekomen. Dat brengt het totaal in 2016 op 246 fitnesscentra, een groei van 0,4 procent. Dat kan betekenen dat er 1 bijgekomen is, maar ook dat er bijvoorbeeld 10 verdwenen zijn en er 11 nieuwe bij zijn gekomen.

In heel Nederland zijn in totaal 1.696 fitnesscentra. Tussen 2008 en 2011 steeg het aantal fitnesscentra in Nederland met 13 procent, naar 1.652 van deze sportcentra. In de vijf jaar daarna kwamen er nog maar 44 sportscholen bij. 

In Friesland nam het aantal fitnesscentra nog wel flink toe. Ook Utrecht, Zuid-Holland, Limburg en Groningen zagen een toename. In de andere provincies nam het aantal fitnesscentra af. 

Deze cijfers komen van de Kamer van Koophandel.

Bekijk de grafiek

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Donor gezocht voor Nick (19) met leukemie

    Donor gezocht voor Nick (19) met leukemie

    RIJEN/BREDA - "Hij heeft nog een hoop te doen hoor. Een opleiding, een eigen auto, kinderen krijgen... We weigeren hem op te geven. Doen we gewoon niet." Angelique Coolen kijkt naar haar zoon Nick, tegenover haar aan tafel. Ze is vastberaden om hem door de hel die leukemie heet, te slepen. De opgave is om een stamceldonor te vinden die Nick kan helpen te genezen. Er hebben zich al zo'n 50.000 donoren gemeld, maar de gezochte match zit er nog niet bij.