Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

In 5 jaar tijd 1 fitnesscentrum erbij in Brabant

DEN BOSCH - De rek is eruit bij fitnesscentra. In Brabant is er sinds 2011 maar 1 centrum bijgekomen. Dat brengt het totaal in 2016 op 246 fitnesscentra, een groei van 0,4 procent. Dat kan betekenen dat er 1 bijgekomen is, maar ook dat er bijvoorbeeld 10 verdwenen zijn en er 11 nieuwe bij zijn gekomen.

In heel Nederland zijn in totaal 1.696 fitnesscentra. Tussen 2008 en 2011 steeg het aantal fitnesscentra in Nederland met 13 procent, naar 1.652 van deze sportcentra. In de vijf jaar daarna kwamen er nog maar 44 sportscholen bij. 

In Friesland nam het aantal fitnesscentra nog wel flink toe. Ook Utrecht, Zuid-Holland, Limburg en Groningen zagen een toename. In de andere provincies nam het aantal fitnesscentra af. 

Deze cijfers komen van de Kamer van Koophandel.

Bekijk de grafiek

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zuidelijk Toneel betrokken 
bij publiciteitsstunt rond gestolen Picasso
    PREMIUM

    Zuidelijk Toneel betrokken bij publici­teits­stunt rond gestolen Picasso

    TILBURG/ANTWERPEN - Overvallen door hun eigen publiciteitsstunt zijn ze, de makers van het Antwerpse theatercollectief Berlin. Contacten met de pers zijn tijdelijk stilgelegd. Ook Het Zuidelijk Toneel , coproducent van de voorstelling die volgend jaar in Tilburg zijn Nederlandse première beleeft, verwijst naar de korte door Berlin gegeven verklaring. ‘We willen eerst praten met de betrokkenen. Binnen enkele dagen geven we meer duiding’, schrijft Berlin op zijn website.