De groente- en fruitkraam op het Sint-Agathaplein in Boekel. Het waarschuwingsbord is van bakkerij Van de Ven.
Volledig scherm
PREMIUM
De groente- en fruitkraam op het Sint-Agathaplein in Boekel. Het waarschuwingsbord is van bakkerij Van de Ven. © Van Assendelft Fotografie

In Boekel stapelt het verdriet zich op

BOEKEL - Nergens in Nederland zijn relatief zoveel mensen besmet als in Boekel. Drie inwoners zijn al overleden, de bezorgdheid in het Peeldorp is groot. 

Burgemeester Pierre Bos weet nog precies wanneer hij het officiële bericht van de eerste coronapatiënt in de gemeente Boekel ontving: maandag 9 maart. Zoals dat gaat in een dorp, had hij het nieuws zondagavond al via de tamtam gehoord. Dik twee weken later weet Bos dat nergens in Nederland relatief zoveel mensen ziek zijn als in zijn gemeente. 

  1. Brabants coronanieuws van donderdag | Opnieuw minder coronapatiënten opgenomen, steeds meer teststraten
    PREMIUM

    Brabants corona­nieuws van donderdag | Opnieuw minder coronapa­tiën­ten opgenomen, steeds meer teststra­ten

    De meest recente cijfers tonen dat er opnieuw minder coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuizen. Ook gaat het de goede kant op met de mensen die weer herstellen. Het aantal nieuwe patiënten in de Brabantse ziekenhuizen ligt ongeveer gelijk op het aantal mensen dat het hospitaal weer mag verlaten. Wel roepen artsen en de koning op om in het paasweekeinde zoveel mogelijk thuis te blijven, ook motorrijders en wielrenners. De capaciteit in de ziekenhuizen is nog altijd beperkt. Een overzicht van het coronanieuws van donderdag.