Volledig scherm
Foto: ANP

In Brabant dit jaar geen ganzen vergast

DEN BOSCH - In de provincie Noord-Brabant worden dit jaar geen ganzen vergast. Dit zegt gedeputeerde Johan van den Hout. Hij verwacht snel met jagers en boeren andere afspraken te maken over ganzen.

Met deze uitspraken stelde de natuurgedeputeerde vrijdagavond in de statenvergadering Marco van der Wel, van de Partij voor de Dieren, gerust. Die wilde weten hoe groot de ganzenproblematiek in Brabant is.
Ganzen mogen vanaf 1 juni in heel Nederland gedood worden door vergassing. Een recent besluit van de Europese Commissie maakt dit mogelijk. In de praktijk speelt deze vorm van ganzenbestrijding alleen eind mei en begin juni. Voor dit jaar zijn er in Brabant geen ontheffingen aangevraagd, aldus Van den Hout. Hij praat met faunabeheer en landbouw over een nieuw Brabants 'ganzenakkoord'. Daarin gaat het om het vangen of gedogen van de dieren, en het vergoeden van de schade die ze aanrichten

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

    HAARSTEEG - Marjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’. Vandaag is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali de meest sombere dag van het jaar. Elk jaar wordt de dag door organisaties als MIND aangegrepen om aandacht te vragen voor depressie.