In de jeugdzorg is het nu echt vijf voor twaalf

GOIRLE - Medewerkers en cliënten van Sterk Huis in Goirle kregen gisteren een podiumpje om te vertellen waar ze in de jeugdzorg tegen aanlopen; gebrek aan tijd, gebrek aan aandacht.

Een minuut om te zeggen wat je op je lever hebt. Veel is het niet, maar het lucht toch op. Op een podiumpje in Sterk Huis in Goirle (onder meer jeugdzorg) staat maandag tegen twaalven een groep medewerkers en cliënten te popelen om te vertellen waar zij tegenaan gelopen zijn sinds de jeugdzorg van het rijk naar de gemeenten is overgeheveld. Leuke verhalen zijn dat niet, want het is nu wel serieus vijf voor twaalf, het gaat niet goed, het móet anders.

  1. GroenLinks ontevreden over antwoorden op Kamervragen gebrekkige pleegzorg: ‘Meer nodig dan verwijzen naar actieplan’

    GroenLinks ontevreden over antwoorden op Kamervra­gen gebrekkige pleegzorg: ‘Meer nodig dan verwijzen naar actieplan’

    DEN HAAG/EERSEL - Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) is niet erg tevreden met de antwoorden die ze kreeg van CDA-minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) op haar vragen over baby Hannah en het zwartboek jeugdzorg. ,,Wij vragen: wat gaat u doen om te voorkomen, en de minister verwijst naar het actieplan Pleegzorg. Dat doet hij telkens, naar een actieplan verwijzen dat met het werkveld is gemaakt.”