Volledig scherm
De sloopwerkzaamheden beginnen rond het middaguur © Bert Jansen

Ingestorte parkeergarage Eindhoven Airport eindelijk gesloopt: onderdelen worden verder onderzocht

EINDHOVEN - De Onderzoeksraad voor Veiligheid laat delen uit de constructie van de parkeergarage op Eindhoven Airport veiligstellen voor nader onderzoek. Dinsdag begint het verantwoordelijk bouwbedrijf BAM rond het middaguur met de sloopwerkzaamheden van het ingestorte gebouw

De garage pal tegenover de ingang van de luchthaven bezweek op 27 mei, twee weken voor oplevering. De oorzaak was een constructiefout in de vloeren. Twee tot drie maanden duurt de sloop. Zodra het terrein weer leeg is, begint BAM in april met de bouwwerkzaamheden voor de nieuwbouw. De oplevering is in juni 2019 gepland.

Naar aanleiding van een in september verschenen rapport over de constructiefout in de vloeren zijn in heel Nederland honderden gebouwen met soortgelijke vloeren nader geïnspecteerd. 

De Onderzoeksraad voor Veiligheid kondigde eerder al aan het voorval te onderzoeken. Dat onderzoek gaat nog maanden duren. 

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrijding drugsindustrie
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrij­ding drugsindu­strie

    Oude tijden herleefden afgelopen zaterdag op het CDA-congres in Amsterdam, waar de Bossche bisschop Gerard de Korte de christendemocraten mocht toespreken. Later op de dag zou CDA-leider Sybrand Buma een pakket aan voorstellen presenteren om de georganiseerde misdaad harder aan te pakken. Buma tapte uit het inmiddels vertrouwde vaatje van zero tolerance: zwaardere straffen en meer bevoegdheden voor politie en justitie.