Volledig scherm
De tbs-instelling de Woenselse Poort. Archieffoto Jean Pierre Reijnen

Inspectie ontevreden over actieplan Woenselse Poort in Eindhoven

EINDHOVEN - De Inspectie Veiligheid in Justitie is niet tevreden over het verbeterplan bij tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven.

Het plan is niet concreet genoeg, vindt de Inspectie. Bovendien vraagt de controle-instantie zich af of een aantal maatregelen die de kliniek de komende maanden wil nemen, toewerken naar de gewenste resultaten. Bij forensisch psychiatrische Woenselse Poort in Eindhoven zou sprake zijn van drugsgebruik, intimidatie en onvoldoende toezicht door medewerkers. Daarom heeft de staatssecretaris daar onderzoek naar laten doen door de Inspectie.

Drugsgebruik
Zij dringt aan op een doelmatige aanpak van het drugsgebruik, beter leiding geven in de kliniek en meer ervaren verplegend personeel. In het plan van aanpak dat de Woenselse Poort de afgelopen maand aan de Inspectie stuurde wordt onvoldoende ingegaan op de resultaten die moeten leiden tot het tegengaan van drugsgebruik in de kliniek, aldus een deze week verstuurder brief aan het Eindhovense GGzE-bestuur.

Toelichting
De Woenselse Poort wil meer teamleiders gaan aanstellen maar wat er van hen wordt verwacht, is de Inspectie tot nu toe onvoldoende duidelijk geworden. De Inspectie, die ook de staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie, VVD) op de hoogte heeft gebracht, eist zo spoedig mogelijk een nadere toelichting op het actieplan van de Woenselse Poort.