Volledig scherm
© Thinkstock

Inwoneraantal Brabant blijft toenemen; Den Bosch groeit het hardst

DEN BOSCH - De provincie Brabant blijft maar groeien. Begin dit jaar waren er maar liefst 44.593 inwoners meer dan aan het begin van 2010. De hardst groeiende gemeente is provinciehoofdstad Den Bosch. Dat blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van de 70 gemeenten die de provincie rijk is, zijn er slechts 14 gekrompen. De grootste dalers zijn allemaal kleinere gemeenten. Sint Anthonis heeft percentueel de meeste inwoners verloren: 1,94 procent.

Aantallen dalen in kleine gemeenten
Andere dalers zijn Rucphen, Baarle-Nassau, Valkenswaard en de gemeente Mill & Sint Hubert. Overduidelijke stijger is de provinciehoofdstad Den Bosch. Daar zijn in 5 jaar tijd ruim 10.000 inwoners bij gekomen, een stijging van 8 procent. Ook de gemeente en Son en Breugel groeiden flink. De gemeenten Tilburg en Eindhoven zijn nog altijd de grootste gemeenten, met meer dan 200.000 inwoners.

Oss, Lith en Maasdonk
In onderstaande kaart is per gemeente te zien hoeveel ze gegroeid of gekrompen zijn en hoeveel inwoners er op 1 januari 2010 en diezelfde datum in 2015 waren. Door de gemeentelijke herindeling van zowel Lith als Maasdonk heeft Oss er in 5 jaar tijd flink wat inwoners bij gekregen.

Op de kaart is bij Maasdonk het aantal inwoners van 2010 te zien. De inwoners van 2015 zijn bij zowel Den Bosch (Vinkel en Nuland) als Oss (Geffen) meegerekend. De voormalige gemeente Lith is voor zowel 2010 als 2015 bij Oss meegerekend.