Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Frans Ellenbroek staat bij een visarend en een bever in ‘zijn’ Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Het zijn dieren die leven op natte gronden. © copyright Marc Bolsius

Is het droger dan ooit, of zeuren we er vooral meer over?

TILBURG - De droogte brengt onze tongen al weken in beweging. Maar is het écht zo erg, of zeuren we? We zéuren, zegt bioloog Frans Ellenbroek. Dat er even geen regen valt is lastig, maar tijdelijk. Dat de bodem door onze eigen handen structureel verdroogt, is veel erger. Maar daar heeft bijna niemand het over.

Is het droger dan ooit of zeuren we er vooral meer over? Kunnen we ons slechter aanpassen aan het weer? Omdat we denken dat alles maakbaar is, dat we dus ook het weer de baas zijn? Jazeker, we zeuren! Zegt bioloog Frans Ellenbroek (66), nog net directeur van Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Eind augustus gaat hij met pensioen.

  1. KBO Brabant viert 70-jarig jubileum KBO Brabant met 350 senioren en lanceert nieuwe website
    PREMIUM

    KBO Brabant viert 70-jarig jubileum KBO Brabant met 350 senioren en lanceert nieuwe website

    DEN BOSCH - Volgens voorzitter Leo Bisschops van de Katholieke Bond van Ouderen in Brabant is het 'alle hens aan dek om te voorkomen dat in Brabant op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor ouderen straks het licht symbolisch niet meer brandt'. ,,Overheden, corporaties, scholen, zorginstanties en kennisinstellingen zullen met elkaar in gesprek moeten gaan over de vraag hoe je een dreigend infarct moet voorkomen.” Dat zei hij zaterdag tijdens een congres in Den Bosch vanwege het 70-jarig bestaan van KBO Brabant, waarop de KBO ook haar nieuwe website lanceerde.