Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Frans Ellenbroek staat bij een visarend en een bever in ‘zijn’ Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Het zijn dieren die leven op natte gronden. © copyright Marc Bolsius

Is het droger dan ooit, of zeuren we er vooral meer over?

TILBURG - De droogte brengt onze tongen al weken in beweging. Maar is het écht zo erg, of zeuren we? We zéuren, zegt bioloog Frans Ellenbroek. Dat er even geen regen valt is lastig, maar tijdelijk. Dat de bodem door onze eigen handen structureel verdroogt, is veel erger. Maar daar heeft bijna niemand het over.

Is het droger dan ooit of zeuren we er vooral meer over? Kunnen we ons slechter aanpassen aan het weer? Omdat we denken dat alles maakbaar is, dat we dus ook het weer de baas zijn? Jazeker, we zeuren! Zegt bioloog Frans Ellenbroek (66), nog net directeur van Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Eind augustus gaat hij met pensioen.

  1. Bossche rechter is bezuinigingen beu en dient ontslag in
    PREMIUM

    Bossche rechter is bezuinigin­gen beu en dient ontslag in

    DEN BOSCH - Ruim dertig jaar was Alfred Roosmale Nepveu rechter in Den Bosch. Binnenkort loopt hij voor het laatst het Paleis van Justitie uit. ‘Door de voordeur’, zónder ruzie. Maar wél met een somber gevoel over de toekomst van de rechtspraak, die al jaren ernstig gebukt gaat onder Haagse bezuinigingen. Zijn pessimisme deed de 61-jarige Roosmale Nepveu besluiten om ‘de handdoek in de ring te gooien’ en een paar jaar eerder dan verwacht zijn ontslag in te dienen.