Volledig scherm
© Persbureau van Eijndhoven

Islamgeleerde (74) verdacht van verkrachten stiefkind en bedreigen ex-vrouw: 'Ik snijd je doormidden'

OUDENBOSCH - Een islamitisch geestelijk leider uit Oudenbosch wordt beschuldigd van herhaaldelijke verkrachting van één van zijn stiefkinderen, een meisje van tien jaar. De 74-jarige man wordt ook stelselmatige zware mishandeling en bedreiging van zijn stiefkinderen en ex-vrouw ten laste gelegd.

De verdachte is van Turkse origine, maar woont al 56 jaar in ons land. Naar verluidt was hij lange tijd in de regio Rotterdam werkzaam als 'hafiz'. Dat is de titel voor een vooraanstaand geestelijke, letterlijk iemand die de gehele Koran uit zijn hoofd kent. 

Zwaard

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de man zijn minderjarige stiefdochter op verschillende momenten en op diverse locaties misbruikt. Volgens de aanklacht heeft hij het kind geslagen en gestompt en met een vleesmes en een zwaard bedreigd. Het meisje zou ook zwaar lichamelijk letsel zijn toegebracht, waaronder een dubbele liesbreuk en een gescheurde lip. 

Zijn inmiddels ex-echtgenote zou hij meermaals hebben gestompt en geslagen. En gedreigd hebben haar of haar kinderen dood te steken als zij niet met hem naar bed ging. Tegen het meisje of haar broertje zou hij onder meer gezegd hebben: ,,Als jullie niet meer komen, maak ik jullie/jullie moeder dood.'' En ook: ,,Ik snijd je doormidden.'' Overigens zou de verdachte een hele reeks kinderen hebben van verschillende vrouwen. 

De feiten hebben zich volgens het OM afgespeeld in de periode van 2010 tot eind 2016. 

Verklaringen

De verdachte ontkent alles ten stelligste. Zijn advocaat Ziya Yeral voert aan dat de slachtoffers pas in 2016 aangifte hebben gedaan, nadat de man de relatie met hen had verbroken. Hij sluit niet uit dat de aangevers uit wraak hebben gehandeld. Volgens hem liggen er alleen de verklaringen van de vermeende slachtoffers en hun directe familieleden. 

De rechtbank wacht nog op verschillende rapportages van (gedrags-)deskundigen en een reclasseringsadvies. De zaak wordt op 4 december voortgezet.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement