Volledig scherm
PREMIUM
René Meuwissen, bestuurder van Jeugdbescherming Brabant, ziet door vechtscheidingen steeds meer kinderen in de specialistische jeugdzorg belanden. © Pix4Profs / Johan Wouters

Jeugdzorg Brabant kraakt in zijn voegen: ‘Het is waar dat het water ons aan de lippen staat’

interviewDEN BOSCH - Of het niet frustrerend is om baas te zijn in de jeugdzorg? Altijd getouwtrek over geld. De ongeremde bureaucratie. Overbelaste medewerkers die moeten dealen met steeds zwaardere hulpvragen. Verwijten van buiten over de ‘puinhoop’ bij Jeugdbescherming Brabant. ,,Weet u, ik heb in het verleden bij een groot advies- en accountantsbureau gewerkt. Maar wat ik nu doe, is maatschappelijk relevant. Dit gaat over kwetsbare kinderen, het doet ertoe. Dat motiveert en geeft energie.”

René Meuwissen (63), bestuurder van Jeugdbescherming Brabant (JBB), zegt het zonder aarzeling. Tegelijkertijd is hij niet van zins om de nood onder het tapijt te vegen. Janny Koppens van de FNV zegt dat de jeugdzorg ‘in brand staat’. Ook de gemeenten roffelen op de trom.

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI
    VIDEO

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.