Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Jeugdzorg: 'Geen bedden sluiten zonder alternatieve opvang’

DEN BOSCH - Jeugdzorgaanbieders in de regio Noordoost-Brabant zijn razend ongerust, ja alwéér. Zij vrezen dat de gemeenten bedden sluiten voor jongeren die zware zorg nodig hebben, nog voor andere opvang is geregeld. ‘Volslagen onverantwoord’.

Het lijkt zo langzamerhand een gebed zonder eind. Hoe vaak las u de afgelopen maanden al dat het mis is in de jeugdzorg? Onvoldoende geld, slecht georganiseerd. Dat kinderen en jongeren daar de dupe van worden omdat zij langer (te vaak té lang) moeten wachten op de juiste hulp. Maar blijf even hangen, want er kan altijd nog een schepje bovenop. 

  1. Clubs geschokt door hoge rekeningen die fotografe stuurt voor ‘gratis’ foto's
    PREMIUM

    Clubs geschokt door hoge rekeningen die fotografe stuurt voor ‘gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.