Volledig scherm
Het Bossche Floryn, actief in de technologiegedreven financiële dienstverlening, is gevestigd in JADS (Jheronimus Academy of Data Sience) in het oude klooster aan de Sint-Janssingel in Den Bosch. © Marc Bolsius

Jong bedrijf Floryn hengelt 60 miljoen euro binnen voor investering in andere ondernemingen

DEN BOSCH - Floryn in Den Bosch, een snelgroeiend, jong bedrijf dat actief is in de markt van online krediet voor het midden- en kleinbedrijf, heeft zestig miljoen euro weten op te halen bij diverse financiers, waaronder de bank NIBC. Het fintechbedrijf Floryn (actief in de technologiegedreven financiële dienstverlening) kan met deze nieuwe financiering meer en grotere bedrijven helpen om te groeien. 

Bij Floryn, gevestigd  in JADS (Jheronimus Academy of Data Sience) in het oude klooster aan de Sint-Janssingel in Den Bosch, kunnen ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf terecht voor een zakelijke lening en krediet tot een bedrag van twee miljoen euro. Het bedrijf stelt dat het de kredietaanvragen van MKB-bedrijven sneller kan verwerken dan onder andere de grote Nederlandse banken. Afgelopen kwartaal kreeg Floryn 4600 kredietaanvragen binnen.

Floryn is een zogeheten fintech-bedrijf. Dat zijn vaak jonge technologiegedreven die actief zijn in de financiële dienstverlening. Floryn, waar vijftig mensen werkzaam zijn, maakt daarbij gebruik van slimme technologie, data-analyse en machine learing. Het kijkt met artificial intelligence onder meer naar bankafschriften en andere data, waarmee snellere en betere risico-analyse gemaakt kan worden.    

Volgens Sven van der Biezen, topman en medeoprichter van Floryn, kan het bedrijf door de huidige geldinjectie verdrievoudigen in omvang. Floryn - dat voorheen InvoiceFinance heette, is opgericht in 2016. Het kreeg in 2017 een kapitaalinjectie van onder meer Peak Capital (bekend van Catawiki, restaurantsite IENS en OneFit) en Kalo Bagijn (mede-oprichter van BinckBank).     

  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.