Volledig scherm
Ramkraak bij sportzaak Bever aan het Koningsplein in Tilburg. © Toby de Kort/De Kort Media

Jongens verdacht van enorm aantal diefstallen in Dongen, Molenschot, Gilze en Tilburg

BREDA - Een 20-jarige Rijenaar en 2 inwoners van Tilburg (22 en 26 jaar) zijn volgens justitie betrokken bij een groot aantal diefstallen. Ze werden op 22 september gearresteerd. De zaak tegen de 3 was dinsdag onderwerp van een tussentijdse zitting in de rechtbank in Breda.

Ramkraak
De ramkraak bij Bever Zwerfsport in Tilburg op 5 augustus. Een woninginbraak in Dongen op 10 maart, waarbij onder meer twee auto's werden gestolen. De diefstal van een parkeerzuil met geldautomaat in Molenschot in de nacht van 22 op 23 juli. Een inbraak op 12 maart in café De Hooikar in Gilze. Het is maar een greep uit de diefstallen waarmee de verdachten in verband worden gebracht.

Justitie verdenkt de 22-jarige inwoner van Tilburg van twintig strafbare feiten, zo bleek dinsdag. Hij bekent het merendeel daarvan. Zijn advocaat Michiel van der Marel vroeg de rechtbank dinsdag zijn zaak zo snel mogelijk af te doen. "Hij wil afgestraft worden, zodat hij daarna kan gaan werken aan zijn terugkeer in de maatschappij."

Niet betrokken
Dat ligt anders in de zaak tegen de 20-jarige Rijenaar, die van minstens tien strafbare feiten wordt verdacht. Hij zegt nergens bij betrokken te zijn. Zijn advocaat Barry van der Luijtgaarden vroeg de rechtbank gisteren om de jongeman vrij te laten, maar dit verzoek werd geweigerd.

De derde verdachte komt vandaag wel op vrije voeten. Justitie verdenkt hem van vier strafbare feiten, waaronder de ramkraak bij Bever Zwerfsport in Tilburg en een inbraak bij kledingzaak Lola in Oisterwijk op 11 september. Daar namen de daders dure merkkleding mee.

Officier van justitie Alexander Koning zei desgevraagd dat de strafzaak tegen de drie deel uitmaakt van een groter onderzoek naar in totaal 28 strafbare feiten en zes verdachten. De zaak tegen het drietal staat op 18 maart opnieuw op zitting.