Volledig scherm
© Thinkstock

Jongste (29) van twee Beek en Donkse broers op de ic overleden aan corona

BEEK EN DONK - De jongste van twee broers uit Beek en Donk die beiden op de intensive care belandden, is dinsdagochtend overleden aan corona. Hij was, zo ver bekend, gewoon gezond. Zijn oudere broer (31) ontwaakte voor het weekend uit de kunstmatige slaap.

Guus werd anderhalve week geleden in kunstmatige slaap gebracht, nadat hij een week daarvoor in het ziekenhuis terecht was gekomen met corona. Hij volgde daarmee zijn oudere broer Bram die vlak daarvoor was opgenomen. Bram kwam ook eerder dan zijn broertje op de intensive care en werd eerder in kunstmatige slaap gebracht.

Dezelfde stappen als zijn broer

„Toen Guus in het ziekenhuis terechtkwam, was iedereen bang dat hij hetzelfde traject zou volgen als zijn broer. Dat gebeurde ook, ze volgden één voor één dezelfde stappen”, zei Cathelijne, de vriendin van Bram, eerder tegen deze krant. Maar waar Bram vrijdag ontwaakte uit zijn coma, gebeurde dat bij Guus niet.

De meeste mensen die overlijden aan corona behoren vanwege hun leeftijd of gezondheid in een risicogroep. Zover bekend geldt dat niet voor de jonge Beek en Donkenaar. Hij was nog jong en had geen gezondheidsklachten of overgewicht. Hij sportte meerdere keren per week, weten bekenden van hem.

  1. Brabants nieuws van donderdag | Bredase advocaat en Peter R. steunen kroongetuige - Nepverpleegkundige behandelde patiënten in Den Bosch
    PREMIUM

    Brabants nieuws van donderdag | Bredase advocaat en Peter R. steunen kroongetui­ge - Nepver­pleeg­kun­di­ge behandelde patiënten in Den Bosch

    Hij behandelde patiënten, zag tientallen dossiers in en had in een opslagbox medicijnen en uniformen liggen. Maar de 24-jarige man die het JBZ tijdens de coronapiek hielp, bleek helemaal geen verpleegkundige. Het Bossche ziekenhuis ontsloeg hem en deed aangifte, zo bleek vandaag. Verder was het de dag waarop de Bredase advocaat Peter Schouten zich met Peter R. de Vries opwierp als vertegenwoordiger van kroongetuige Nabil B.