Volledig scherm
PREMIUM
Zwembad Stappegoor in Tilburg. © Beeld Werkt

Jouw gezicht als toegangskaartje gebruiken, mag dat of mag dat niet?

TILBURG - De gemeente Tilburg wil gezichtsherkenning inzetten bij de toegang van zwembad Stappegoor om relschoppers te weren. Goed idee of kansloze missie?

Bezoekers vragen om hun gezicht te scannen bij wijze van toegangskaartje, de gemeente Tilburg wil het voor zwembad Stappegoor om zo raddraaiers buiten de deur te houden. Maar mag dat wel van de privacywet, botst het niet met het recht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer? En heeft het zin?

  1. De rotte appels van groenteboer Erik Akerboom
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    De rotte appels van groente­boer Erik Akerboom

    Toen officier van justitie Gerard Sta op 16 januari 2018 aan zijn requisitoir begon in de rechtszaak tegen politiemol Mark M. , stak hij van wal met de vaststelling dat voor ‘het overgrote deel van het politiekorps integriteit vanzelfsprekend is’. ,,Maar de samenleving en de politie nemen geen genoegen met ‘meestal eerlijk’ of ‘doorgaans betrouwbaar’”, zo ging Sta verder. Politiemol Mark M. had jarenlang ‘karrenvrachten politiegeheimen verklapt en verkwanseld’ aan Brabantse criminelen en daarmee de ‘waardigheid van het politie-ambt te grabbel gegooid’, foeterde de magistraat.