Het hoofdkantoor van Sligro in Veghel
Volledig scherm
Het hoofdkantoor van Sligro in Veghel © -

Jumbo en Coop eisen 83 miljoen euro van Sligro

VEGHEL - De supermarktketens Jumbo en Coop eisen 83 miljoen euro van groothandel Sligro. Dat blijkt uit een dagvaarding, die is ingediend door de twee bedrijven. Jumbo en Coop eisen het bedrag omdat ze vinden dat Sligro hun onjuiste informatie heeft verschaft toen zij de supermarktketen EMTE overnamen. 

De Jumbo en Coop kochten in 2018 zo’n 130 filialen van concurrent Emté. Ze betaalden daar een bedrag van 410 miljoen euro voor. Sligro, dat net als Jumbo gevestigd is in Veghel, zou de resultaten van de Emté-vestigingen te rooskleurig hebben voorgesteld. Daarom eisen de twee nu in totaal 83 miljoen euro compensatie. 

Sligro ontkent de beschuldigingen en denkt een goede kans te maken de aanstaande rechtszaak te winnen. Die rechtszaak speelt waarschijnlijk aanstaande zomer. De zaak dient bij de Ondernemingskamer in Amsterdam,

Eerder dit jaar speelde bij de rechtbank in Den Bosch al het eerste gedeelte van deze zaak. Toen stond de vraag centraal of Jumbo en Coop getuigenverhoren mochten  uitvoeren. De uitkomst van deze verhoren willen de supermarktbedrijven gebruiken om hun claim te onderbouwen. De rechtbank in Den Bosch oordeelde dat dit inderdaad mag, zij het onder voorwaarden.  Zo mag er niet gevraagd worden naar concurrentie-gevoelige informatie.

  1. Coronanieuws samengevat: dit gebeurde er dinsdag in Brabant
    PREMIUM
    Overzicht

    Corona­nieuws samengevat: dit gebeurde er dinsdag in Brabant

    Er lijkt voorzichtig een positieve ontwikkeling over het coronavirus te melden: Brabant lijkt over de piek van het aantal ziekenhuisopnamen heen. Wel komt nog altijd meer dan een kwart van de besmette Nederlanders uit Brabant. Ook komt er steun voor bedrijven door de overheid. Vanavond gaf minister-president Rutte een persconferentie over de coronamaatregelen, die zijn verlengd tot en met 28 april. Een overzicht van het belangrijkste coronanieuws vind je hieronder.